brad de craciun artificial - BraziCraciun.net

Dorinta de a reinnoi decoratiunile casei se intensifica de fiecare data cand Craciunul se apropie. De unde sa incepem atunci? Evident de la vedeta incontestabila a sarbatorilor, alegand un brad de Craciun artificial deosebit.

Daca ai renuntat la cel natural si optezi pentru un brad artificial, trebuie sa fii pregatit. De fapt, gama de produse disponibile pe piata este larga. Larg pana la punctul ca, atunci cand decideti sa continuati cu achizitia, pot aparea doua intrebari: cum sa alegeti un pom artificial?

Si, mai presus de toate, cum sa intelegem diferenta de pret dintre diversi brazi artificiali? Nu este deloc ciudat, de exemplu, sa vezi brazi de craciun online la infatisare la fel, in inaltime si culoare, dar cu costuri foarte diferite. Prin urmare, este bine de stiut ca pomii artificiali difera prin calitate si pret, in esenta din trei motive:

  • Materialul din care sunt fabricate (PVC sau polietilena, acesta din urma cunoscut si sub denumirea reala)
  • Cantitatea de varfuri
  • Sistem de asamblare, adica deschidere de ramuri

In orice caz, inainte de a ne concentra atentia asupra acestor trei factori, sa incercam sa trasam o imagine de ansamblu asupra diferitelor tipuri de brazi de Craciun artificiali.

Diferite modele de brad de Craciun artificial

Cand aveti de-a face cu pomi de Craciun artificiali, veti fi rasfatati pentru alegere. Nu lipsesc copacii artificiali verzi traditionali, dar exista și cu zapada (adica cu cateva stropi de zapada) si ingramadita (adica cu ramuri acoperite in intregime de zapada).

Dimensiunile si caracteristicile functionale ale pomilor propusi sunt, de asemenea, variate: exista brazi de masa, copaci subtiri si pomi rasturnati. Cei de masa pastreaza trasaturile deosebite ale brazilor sau pinilor clasici, dar cu un avantaj suplimentar: datorita dimensiunilor mici, pot fi decorati intr-un timp scurt si asezati oriunde (rafturi, birouri, biblioteci si asa mai departe).

Copacii subtiri sunt mai putin voluminosi decat brazii traditionali de Craciun: diametrul bazei lor, de fapt, este mai mic decat forma clasica a triunghiului. Din acest motiv, acestea sunt deosebit de potrivite pentru colturi inguste sau medii.

Pomii rasturnati sunt asa-numitii brazi de tavan, pentru a fi montati in directia opusa celei obisnuite. Acestea din urma reprezinta solutia cea mai agreabila pentru optimizarea spatiului disponibil, pentru a face loc cadourilor si pentru a acorda o mai mare importanta decoratiunilor.

Tot ce trebuie sa stiti despre caracteristici, costuri si calitate brazi artificiali

Acum ajungem la cei trei factori mentionati mai sus.

Materialul

Cele mai citite articole

Materialul cu care sunt fabricati, in general, brazii artificiali traditionali este PVC. O masina se ocupa de sfasierea ramurilor, care sunt apoi asamblate individual.

Efectul rezultat nu este cu siguranta foarte realist: copacii din PVC, vazuti de la distanta, pot parea placuti; totusi, observandu-le indeaproape si atingandu-le, va dati seama ca nu sunt absolut comparabile cu cele reale.

De ceva timp, insa, au aparut pe piata brazi de Craciun cu ramuri de polietilena (PE). Acestea din urma au o reala aparenta de vedere si atingere (nu este surprinzator ca sunt numite si senzatie reala).

De fapt, au crengute tridimensionale cu ace ascutite, la fel ca brazii adevarati. Cu toate acestea, utilizarea acestei tehnologii duce la o crestere semnificativa a costului. Prin urmare, frecvent arborii din polietilena sunt, intr-adevar, amestecati.

Aceasta inseamna ca ramurile lor externe sunt realizate din polietilena, in timp ce cele interne si mai putin vizibile sunt realizate in mod traditional, adica din PVC.

Cantitatea de varfuri

Aceste date se refera la numarul total de varfuri ale pomului. Acesta este un parametru care nu trebuie trecut cu vederea la achizitionarea unui brad de craciun artificial – BraziCraciun.net. Cu cat numarul de varfuri este mai vizibil, cu atat arborele este mai scump si de calitate: este de fapt plin, luxuriant si placut din punct de vedere estetic.

Un numar mai mare de varfuri permite, printre altele, o deschidere corecta a arborelui. Adesea, pentru a compensa lipsa de ramuri si a umple gaurile, avem tendinta de a deschide varfurile fiecarei ramuri ca petalele unei flori.

Cu toate acestea, efectul obtinut nu este deloc satisfacator, deoarece este nerealist. Deschiderea naturala a ramurilor brazilor este, de fapt, in forma de evantai. Cu toate acestea, acest tip de deschidere nu este practicabil pe un copac cu cateva puncte: ar obtine, fara indoiala, un inestetic efect „dezbracat”.

  • Sistem de montare (deschidere ramura)

Exista practic trei tipuri de asamblare:

  • Carlig
  • Umbrela
  • Asamblare automata

Primul sistem, tipic brazilor sintetici obisnuiti, este numit „carlig”, asa cum ramurile copacilor sunt agatate de trunchi pe rand. De obicei, fiecare coroana de ramuri este marcata cu o culoare sau un numar specific, pentru a efectua o asamblare corecta.

Cu toate acestea, acest lucru necesita timp si eforturi considerabile. Celelalte doua tipuri de asamblare sunt mai caracteristice brazilor de calitate. In ceea ce priveste deschiderea umbrelei, copacul, in acest caz, are deja ramurile atasate de trunchi. Trebuie doar sa le deschideti, avand grija sa efectuati operatia de jos in sus. In cele din urma, exista brazi artificiali de Craciun auto-ridicati: acestia sunt copaci care au ramuri asemanatoare umbrelelor, capabile sa pastreze forma data (forma memoriei). Tu ce tip preferi?

Cele mai citite articole