Fabrică-ți singur gheață în unitatea ta HoReCa!

Achiziționarea uneia sau chiar mai multor mașini de gheață pentru o unitate de alimentație reprezintă o investiție serioasă. Prin urmare, atunci când o faci, trebuie să iei în considerare toate nuanțele și caracteristicile tehnice: 

  • metoda de instalare;
  • materialul corpului mașinii de fabricat gheață;
  • dimensiunile exterioare;
  • capacitatea;
  • performanța;
  • sursele de energie necesare;
  • tipul de apă;
  • modul de alimentare;
  • sistemul de răcire;
  • tipul de gheață produs (cuburi, pepite, fulgi etc.)

O gamă largă de mașini pentru gheață profesionale, precum îți oferă distribuitorii de echipamente HoReCa, permite fiecărui proprietar de bar, restaurant, supermarket sau mică cantină să aleagă exact ceea ce are nevoie.

Una dintre variantele pe care le iau în calcul mulți antreprenori din domeniu, în special aceia care tocmai și-au deschis unitățile, este cumpărarea de utilaje second hand. În acest fel, pot economisi puțini bani, dar, ca rezultat, există o mare probabilitate de a suporta reparația costisitoare a aparatului respectiv și problemele și costurile asociate. În plus, un aparat de gheață folosit este foarte puțin probabil să funcționeze la fel de eficient ca unul nou.

Chiar nu e cazul să apelezi la o mașină de produs gheață second hand când pe site-ul tcromania.com găsești asemenea echipamente la prețuri foarte bune.

Sfaturi pentru proprietarii de baruri și restaurante

Dacă decizi să cumperi un aparat profesional de gheață, acordă atenție unor puncte de care ar trebui să ții cont pentru a minimiza riscurile.

Analizează cu atenție fișa tehnică a dispozitivului HoReCa. În primul rând, verifică compresorul, condensatorul și evaporatorul. Compresorul suportă sarcina principală și, prin urmare, este partea cea mai vulnerabilă a aparatului de gheață. Inspectează starea serpentinelor condensatorului pentru a te asigura că nu pot să fie stricate, deformate sau corodate ușor. 

Potrivește capacitatea aparatului de gheață ales la nevoile unității tale. Precalculează înainte de orice moment cantitatea de gheață de care are nevoie unitatea ta și găsește modelul care se potrivește perfect nevoilor specifice. Capacitatea generatoarelor de gheață variază de la 12 la 15 kilograme sau chiar mai mult. Configurația gheții (cub, granular, fulgi) depinde de natura utilizării acesteia.

Cele mai citite articole

Întreabă un specialist. Sarcina unui distribuitor de echipamente HoReCa este să încerce să îți risipească toate îndoielile și nu să îți vândă echipamentul cu orice preț. Consultă oamenii care sunt angajați în instalarea și repararea acestui tip de echipament, află ce probleme potențiale pot apărea la echipamentele în funcțiune. După ce ai cântărit toate argumentele pro și contra, vei putea determina singur ce model este mai profitabil de cumpărat.

Îngrijire zilnică. Respectarea strictă a instrucțiunilor și manipularea atentă a echipamentului este cea mai bună modalitate de a te asigura că acesta va funcționa chiar la o exploatare intensivă ani de zile, fără probleme. Procedurile de curățare trebuie efectuate în mod regulat, cu echipamentul care trebuie deconectat de la rețea.

Ar trebui să cumperi un aparat industrial de gheață folosit?

Este posibil, dar nu este și sigur. Prea multe lucruri pot merge prost, de exemplu piese vitale (compresor, evaporator, condensator) se pot strica brusc. Costul înlocuirii fiecăruia dintre aceste piese va afecta în mod semnificativ bugetul. Bineînțeles, problemele apar și la utilajele noi, care au ieșit recent de pe linia de asamblare, dar măcar așa vei beneficia de garanția producătorului, la care nu te poți aștepta în cazul unei tranzacții referitoare la un aparat de produs gheață la mâna a doua.

Beneficiile noilor aparate de gheață

Există și alte motive în afară de garanție pentru care este mai bine să cumperi un aparat de gheață nou.

Progresul tehnic. Producătorii de aparate de gheață caută și dezvoltă în mod constant tehnologii pentru a face înghețarea apei mai eficientă. Pe piață apar permanent noi și noi echipamente îmbunătățite, cu multe funcții utile antreprenorilor HoReCa.

Protecție antimicrobiană încorporată. Cele mai recente aparate de gheață comerciale sunt echipate cu niște caracteristici antimicrobiene pentru a opri creșterea bacteriilor, ciupercilor și mucegaiului. Dispozitivele moderne asigură respectarea standardelor de igienă actuale, ceea ce simplifică foarte mult întreținerea acestora.

Poți economisi bani cu utilitățile. Un alt plus semnificativ se referă la economiile de energie electrică. Sunt ceva mai scumpe, dar consumă cu 20-30% mai puțină energie decât echipamentele similare, ceea ce este bun pentru mediu și pentru bugetul localului tău.

Intră pe tcromania.com pentru detalii și comenzi de mașini de gheață chiar acum!

Cele mai citite articole