Echipamente fast food pentru o mică afacere

Echipamente fast food pentru o mică afacere

O unitate fast-food într-un parc de distracții poate fi o opțiune bună, dacă vrei să accesezi un nou canal de promovare pentru o unitate fixă deja existentă sau să îți testezi abilitățile de antreprenor HoReCa, fără a investi prea mult în deschiderea unui restaurant de tip clasic. Mai ales acum, în pandemia de coronavirus care pare să se prelungească încă multă vreme.

La TC Romania Crown Cool găsești o grămadă de echipamente fast food performante, pentru toate buzunarele, să ai succes într-o astfel de activitate!

Dacă vrei să ai un chioșc sau o rulotă fast food, vei avea nevoie de:

  • echipamente pentru produsul principal: de exemplu, un aparat pentru shaorma sau kebab, o friteuză, un grătar, un aparat pentru clătite etc.
  • un frigider mic;
  • echipamente pentru produsele conexe pe care le vei vinde: ceainic, aparat de cafea etc;
  • echipament de gătit propriu-zis: blat de lucru, recipiente gastronorm, cuțite, clești, linguri, furculițe, găleți etc;
  • sistem de alimentare cu apă.

În plus, ai nevoie de vase sau ambalaje de unică folosință în care produsele să fie așezate pentru comercializare.

Dacă vrei ceva mai mult, de exemplu să deschizi o cafenea staționară micuță într-un parc,cu scaune și o bucătărie completă, costurile vor depinde de câte produse ai în meniu și de ce echipament ai nevoie pentru a le prepara și stoca.

Formate de unități fast food fixe și mobile:

Puncte staționare fast food

Poți deschide un chioșc, o rulotă fast food fixă, o cafenea în aer liber.

Puncte fast food mobile

În această categorie poate intra: un chioșc pe roți sau o rulotă ce se poate deplasa. Datorită mobilității în jurul parcului, se pot atrage astfel mai mulți cumpărători potențiali.

Cele mai citite articole

Evident, mișcarea în parc este extrem de limitată și trebuie aprobată de către organele competente.

De asemenea, nu orice parte a parcului poate avea conexiune la rețelele electrice, dar, per total, este o idee excelentă de a face o afacere profitabilă de acest gen, care să fie extrem de apreciată de către consumatorii de toate vârstele.

O versiune foarte des întâlnită și în țara noastră, ca peste tot în lume, este rulota fast food. Atrage atenția dacă este decorată aparte, motivând astfel vizitatorii parcului să vină și să afle ce preparate pot găsi pentru a-și astâmpăra foamea sau doar pofta.

Nu uita însă că de obicei este vorba de o activitate fast food sezonieră care nu durează foarte mult. De îndată ce se răcește, vor înceta să mănânce afară. Când alegi o asemenea afacere fast food, trebuie să cântărești totul bine, să elaborezi un plan de afaceri și o strategie flexibilă, pentru o dezvoltare rapidă ulterioară și, mai ales, să elaborezi un concept personalizat pentru a te diferenția de concurență.

Tipuri de formate de mici afaceri fast food după tipul principal de produs comercializat

De asemenea, formatele fast food diferă în funcție de tipul de produs. De exemplu, poți deschide o clătitărie, o gogoșerie, o shaormerie.

O altă opțiune la modă acum este mâncarea stradală sănătoasă: budinci de chia, chipsuri din legume și fructe, smoothie-uri sau granola cu iaurt.

Nu uita totuși nici de produse conexe: sifon, sucuri, apă minerală, cartofi prăjiți. Ponderea lor în meniu depinde de situație. De exemplu, dacă este cald afară, e nevoie de mai multă apă și alte băuturi răcoritoare decât de obicei.

Pentru vânzare în toneta mobilă, rezumă-te la un singur produs, deoarece mai multe aparate de gătit nu vor intra în ea. Poți vinde, de exemplu: hot dog, shaorma, porumb fiert, floricele de porumb, vată de zahăr, plăcinte gata preparate.

Căruciorul alimentar (atât de popular în multe colțuri ale lumii!) poate fi o opțiune bună pentru aspiranții la antreprenoriat cu puțin capital, deoarece nu necesită o mare investiție.

Vezi oferta TC Romania Crown Cool de echipamente fast food și sigur o să îți vină o idee bună despre cum poți avea profit în domeniu cu ajutorul lor! Apoi comandă-le și treci la treabă!

Cele mai citite articole