De ce trebuie sa tii cont cand folosesti artificiile?

Tragerea unui foc de  artificii  este un divertisment plin de jovialitate care iti face mare placere sa il impartasesti. Astazi, producatorii si profesionistii ofera spre vanzare produse pirotehnice pentru persoane fizice care sunt foarte usor de utilizat. Sigur pentru utilizatori si natura, aceste artificii trebuie insa supuse instructiunilor de siguranta.

In primul rand, nu uita sa verifici certificatul de autenticitate al artificiilor de vanzare. Profesionistii trebuie sa aiba calificare in depozitarea artificiilor si de asemenea in transportul acestora. In ceea ce priveste pirotehnicienii profesionisti care folosesc pirotehnie clasificate in categoriile F4, se poate solicita un certificat de calificare in format PDF.

Iata diferite reguli de urmat atunci cand utilizezi produse de artificii in gradina ta.

Care sunt reglementarile privind artificiile pentru uz privat?

In timpul unei nunti, a unei zile de nastere, a unui an nou sau chiar a unei sarbatori nationale… organizatorii de seara apeleaza la un divertisment uluitor, artificiile. Un adevarat spectacol pirotehnic, tragerea unui foc de artificii trebuie pregatita cu meticulozitate si intr-un mod cu totul rational. Pentru a evita orice risc de incident, iata pasii de urmat pentru a te bucura de o seara minunata.

  • In cazul tragerii de artificii pe un domeniu privat

Cele mai citite articole

Legislatia actuala nu impune o declaratie prealabila la primaria locului unde folosesti artificiile. Fara obligatie si autorizatie, artificiile pot fi apoi folosite de o persoana in gradina sa. Sfatul totusi este sa anunti serviciile primariei despre locul tragerii cu artificii pentru a-l avertiza asupra proiectului tau. 

Intr-adevar, un decret sau un ordin prefectural poate interzice orice utilizare a acestui tip de dispozitiv pirotehnic. Poti gasi aceste decrete in cazul unui risc de seceta, siguranta sau poluare cu particule fine… in anumite regiuni. 

Daca folosesti artificii cat timp un astfel de ordin a fost stabilit de primarie, risti sa fii supus unei interdictii de utilizare, a unei amenzi sau chiar a unei actiuni in justitie in functie de caz.

In plus, te sfatuim sa avertizezi vecinii. Tragerea artificiilor sau a petardelor fiind o distractie sonora, o relatie de buna vecinatate va evita complicatiile. In cazul utilizarii artificiilor pentru o nunta, proprietarii trebuie sa fie informati si sa-si dea acordul pentru a facilita procesul si a se bucura de acest divertisment magnific.

  • Pentru utilizare pe un domeniu public

Utilizatorul are obligatia de a face o cerere la primarie si de a astepta autorizarea acesteia pentru folosi produsele pirotehnice. Fara aprobarea acestuia, aceste articole nu pot fi folosite in locurile publice.

Cele mai citite articole