De ce să apelezi la un notar în timpul procedurilor de divorț?

În timpul unei proceduri de divorț, recurgerea la un notariat în sectorul 1 este esențială, deoarece acesta este cel care se ocupă de lichidarea regimului tău matrimonial și de separarea bunurilor. Cuplurile care au ales să divorțeze, în general, se întreabă la ce le folosește să apeleze la un notar. El este, totuși, un mare aliat pentru toate tipurile de proceduri și poate fi numit chiar de către judecător dacă împărțirea se dovedește a fi prea complicată. În cazul în care cuplul deține unul sau mai multe active imobiliare în comun, recurgerea la un notariat în sectorul 1 este obligatorie.

Pe ce criterii procedează notarul cu lichidarea regimului matrimonial?

Pentru toate tipurile de divorțuri, notarul stabilește o listă a activelor și a datoriilor celor două părți, el separă responsabilitatea fiecăruia dintre soți pentru plata datoriilor și alocarea recompenselor și determină care este proprietatea proprie a fiecăruia (dobândită înainte de căsătorie sau prin căsătorie, dar sau moștenire). Astfel, notarul va putea estima valoarea activelor nete ale bunurilor comunității care vor fi împărțite între soți.

Dacă patrimoniul comun include proprietăți imobiliare sunt disponibile mai multe soluții pentru a le împărți și trebuie luate în considerare în acordul de divorț.

Dacă decizi să vinzi această proprietate, știi că va fi imposibil să închizi contractul de divorț până când actul de vânzare nu a fost furnizat avocatului. Dacă dorești să rămâi proprietar, va trebui să iei legătura cu un notariat în sectorul 1 care va întocmi un acord de indiviziune care să stabilească condițiile de administrare și locuință a proprietății.

Cele mai citite articole

Dacă unul dintre cei doi soți dorește să recupereze proprietatea, un notar va trebui să întocmească declarația de lichidare care va face posibilă determinarea ponderii fiecăruia și estimarea sumei pe care soțul va trebui să o plătească în schimbul proprietății. Notarul poate proceda la lichidarea regimului matrimonial și la separarea bunurilor de procedura divorțului dacă se stabilește un acord între soți. Acesta este un mod de simplificare a procedurilor, care sunt deseori delicate în aceste circumstanțe.

Cum să divorțezi prin notar

Soții care aleg să divorțeze de comun acord pot contacta direct un notariat în sectorul 1 care va înregistra acordul de divorț.

Această reformă vizează simplificarea procedurilor și reducerea duratei acestora la câteva săptămâni. Cuplurile care optează pentru această procedură simplificată vor trebui să stabilească un acord de divorț și care va determina împărțirea proprietății, autoritatea părintească și prezența sau absența pensiilor alimentare și/sau a indemnizațiilor.

După stabilirea acordului de divorț, faptele sunt semnate de soți și avocații acestora înainte de a fi trimise la notarul care va depune acordul de divorț.

Prin urmare, este recomandat să consulți un notar în contextul unui divorț, astfel încât lichidarea regimului tău matrimonial și separarea bunurilor să fie efectuate în cele mai bune condiții.

Cele mai citite articole