Cum sa sustii o conferinta online?

In ziua de astazi multe persoane sustin conferinte online pe diferite subiecte, indiferent daca este vorba de un live pe Youtube sau o conferinta real-time pe Teams. Pentru a putea sustine o astfel de prelegere este important de stiut faptul ca tehnologia este la fel de importanta precum modul in care tu comunici. Asadar, daca doresti sa tii prelegeri in mediul virtual, asigura-te ca dispui de toata tehnologia necesara, precum: un calculator de inalta calitate, un microfon care functioneaza perfect, precum si boxe.

Totusi, in cadrul unor astfel de conferinte este important sa iti achizitionezi camere web ieftine pe care sa le folosesti de cate ori este nevoie. Acestea s-au dovedit de-a lungul timpului a fi extrem de utile deoarece ajuta prezentatorul sa isi exprime mult mai usor sentimente, prin expresia fetei sau gesturi.

Asadar, daca este pentru prima data cand doresti sa sustii o conferinta, dar nu stii ce trebuie sa faci, in acest articol iti vom oferi cateva sugestii, precum:

1.Vestimentatia

Este important de stiut ca o camera web iti va surprinde inclusiv imbracamintea, fapt pentru care este extrem de important sa porti ceva confortabil, dar decent care sa fie in ton cu tematica discutiei din online. Multe persoane aleg sa poarte costume, in timp ce altele prefera o tinuta lejera, de tip office. Alegerea finala iti apartine in totalitate. Totusi, iti sugeram sa alegi tinute care sunt colorate in nuante placute, deoarece noile device-uri pot reda in totalitate culorile.

2. Expresia fetei

De altfel, in momentul in care incerci sa iti expui anumite opinii sau pareri sa iti prezinti discursul este importanta expresia fetei, deoarece, prin intermediul acesteia transmiti mult mai multe emotii, decat ai crede. Asadar, incearca sa fii serios pe tot parcursul discursului tau.

Cele mai citite articole

Totusi, in egala masura este important de stiut ca noile camere web pentru pc capteaza orice imagine in detaliu, fapt pentru care intreaga ta expresie, costumatie, precum si modul in care gesticulezi, vor fi vizibile pentru toti participantii la meet. Astfel, acestia vor putea intelege mult mai bine contextul in care se afla, precum si informatiile pe care tu incerci sa le transmiti.

3. Gestica

Desigur ca si noile camere web pentru laptop au o calitate ridicata si vor capta orice imagine. Astfel, tu vei putea sa iti transmiti mult mai usor ideile cu ajutorul gesturilor, datorita faptului ca oamenii pot intelege mult mai usor ceea ce tu incerci sa expui, fara prea mult efort. Mai mult, device-ul va putea inregistra orice miscare, indiferent daca este  brusca sau lenta.

4. Decorul

In astfel de momente, decorul este cel mai important, mai ales datorita faptului ca anumite camere full hd si 4k pot inregistra orice imagine, inclusiv ceea ce se intampla in spatele persoanei care sustine conferinta. Asadar, asigura-te ca decorul tau este cel mai potrivit pentru o astfel de intalnire online, iar persoanele cu care locuiesti nu te vor intrerupe in momentul in care incepi sa vorbesti. Conferinta ta se va desfasura perfect, daca vei lua in calcul toate aceste aspecte.

5. Conexiunea la internet

In anumite situatii, o conexiune extrem de slaba poate cauza diferite probleme, iar printre cele mai intalnite se numara calitatea sunetului si a imaginii. In astfel de momente sunetul se intrerupe, iar imaginea se vede din ce in ce mai slab.. Totusi, poti sa investesti intr-un device iUni, pentru a mentine calitatea imaginii chiar si in momentele neplacute din timpul unui astfel de mit, cauzate deseori de problemele de natura tehnica. 

Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a te asigura ca meetingul tau virtual se desfasoara conform planurilor, este sa alegi produsul care consideri ca ti se potriveste dintr-un magazin online, unde vei avea posibilitatea de a vizualiza intre mai multe tipuri de gadget-uri.

Cele mai citite articole