Cum să planifici o călătorie în Canada? 5 recomandări utile

Vrei să călătorești peste mări și oceane, până în Țara frunzei de arțar? O vacanță în Canada reprezintă un vis pentru turiștii din toată lumea, deoarece teritoriile ei vaste, cu natură spectaculoasă și oameni prietenoși, se află în topul celor mai populare destinații de călătorie. Află în continuare ce pași să urmezi pentru planificarea unui sejur în Canada, fără griji, doar cu bucuria întâlnirii cu o țară minunată!

Obține viza de călătorie în Canada

Călătorești pentru o perioadă scurtă (până la 6 luni) în scop turistic, de afaceri sau tranzit? Poți aplica pentru o autorizație electronică de călătorie (eTA). Accesează site-ul oficial al Guvernului canadian, completează formularul online cu informațiile solicitate, achită taxa de procesare și vei primi rapid aprobarea. În cazul unei vize de vizitator (Temporary Resident Visa – TRV), creează cont online pe portalul oficial IRCC (Immigration, Refugees and Citizenship Canada) sau descarcă formularul de pe site-ul CIC (Citizenship and Immigration Canada).

Completează formularul de aplicare, pregătește documentele necesare, dovada resurselor financiare pentru călătorie, scrisoarea de invitație (dacă este cazul), itinerariul călătoriei. Plătește taxa de procesare și programează o vizită la un centru de solicitare a vizelor, pentru a depune cererea și a oferi datele biometrice (amprente și fotografie). Procesarea vizei poate dura câteva săptămâni. Verifică statusul aplicației online prin contul creat pe site-ul IRCC. După aprobarea cererii, viza va fi aplicată în pașaport și vei primi detaliile despre perioada de valabilitate și condițiile de intrare în Canada.

Rezervă din timp biletele de călătorie

Pentru a obține tarife atractive și ore de zbor convenabile, rezervă din timp bilete de avion din București către Toronto de pe Vola.ro. Astfel, vei începe călătoria într-un mod agreabil și te vei bucura de aventura turistică pe continentul nord-american.

Zborurile în timpul săptămânii sau în afara orelor de vârf sunt de obicei mai ieftine și mai puțin aglomerate. Dacă nu prinzi zbor direct, caută opțiuni de escale. Alocă suficient timp între zboruri, pentru a face față întârzierilor frecvente din orarul liniilor aeriene. 

Stabilește itinerariul și obiectivele turistice

Cele mai citite articole

Canada este o țară vastă, cu o mulțime de locuri de vizitat. De la orasele cosmopolite precum Toronto, Vancouver și Montreal, până la parcuri naționale impresionante și arii protejate precum Cascada Niagara, Parcul Național Banff sau rezervația naturală Pacific Rim, Canada îți oferă opțiuni diverse, așa că planifică atent călătoria, să nu ratezi obiective turistice importante.

Distanțele dintre destinații sunt considerabile, uneori chiar de mii de kilometri. Ia în calcul timpul de deplasare și rezervă suficient timp pentru a vizita fiecare punct de atracție.  Pregătește variante de rezervă, pentru ca eventualele întârzieri pe traseu să nu afecteze experiența de călătorie. 

Ia în considerare vremea din Canada și sezonul de călătorie

Canada are un climă diversă, iar vremea poate fi foarte diferită de la o regiune la alta. Dacă plănuiești să vizitezi parcurile naționale sau zonele de munte, vezi care sunt condițiile meteo și pregătește-te cu echipament adecvat.

În lunile de vară (iunie-august), zonele turistice sunt foarte aglomerate. Dacă este posibil, programează excursiile toamna (în perioada septembrie-noiembrie), pentru a te bucura în liniște de peisajele spectaculoase și de ospitalitatea canadienilor. 

Încheie o asigurare de călătorie în Canada

Este important să ai o asigurare de călătorie care să acopere cheltuielile medicale și alte situații neprevăzute. Sistemul medical în Canada poate fi costisitor pentru turiști, așa că o asigurare adecvată te poate salva de cheltuieli mari în caz de urgență, mai ales dacă practici sporturi de iarnă. 

Îți este utilă și o asigurare pentru anularea călătoriei, care să cuprindă și clauze pentru cazul în care bagajele sunt pierdute, furate sau deteriorate. În funcție de nevoile și preferințele tale, alege o asigurare de călătorie care să acopere mai multe riscuri și să te protejeze în mod adecvat. Respectă recomandările prezentate, pentru a te bucura de o experiență minunată în Canada, una dintre cele mai frumoase țări din lume!

Cele mai citite articole