Cum să detectezi rapid dacă există dispozitive de ascultare la tine acasă?

Ești îngrijorat de dispozitivele de ascultare ascunse în casa sau biroul tău. Dacă bănuiești că ești urmărit și înregistrat, există modalități de a detecta camere ascunse și microfoane fără a angaja un serviciu profesional. Nu uita că o verificare eficientă este una care se desfășoară în mod regulat, indiferent dacă ai găsit sau nu vreun dispozitiv în casa ta în timpul ultimei verificări.

Folosește-ți ochii și urechile

Dispozitivele sau camerele de ascultare au o varietate de forme și dimensiuni, așa că începe prin examinarea atentă a împrejurimilor. Când verifici inițial casa pentru dispozitive de ascultare, uită-te cu atenție dacă există ceva nou sau deplasat. Examinează meticulos fiecare piesă de mobilier cu mâinile și o lanternă, inclusiv marginile vizibile și partea inferioară. Ai aceeași grijă cu fiecare obiect decorativ, cadru și pernă din casa ta.

Odată ce ai făcut asta, intră în detalii. Plimbă-te prin casă verificând decolorarea vopselei sau pietricele mici pe pereți sau tavan, precum și cantități mici de praf alb pe plinte sau praguri. Apoi, testează toate încuietorile ușilor. Există, de asemenea, numeroase articole pe care va trebui să le deșurubezi / îndepărtezi atunci când cauți casa pentru dispozitive de ascultare, cum ar fi:

  • Plăci electrice și prize de perete
  • Detectoare de fum
  • Corpuri de iluminat pentru perete și tavan
  • Tavan fals
  • Ceasuri
  • Lămpi

Apoi, trebuie să asculți. Așteaptă până când locuința ta este goală și există un zgomot minim de trafic afară, apoi oprește toate aparatele electrice – inclusiv frigiderul și computerul. Asculta. Intră în fiecare cameră și stai pe loc. Dacă auzi zgomote slabe sau orice tip de zgomote, urmează-le.

Dispozitivele de ascultare necesită alimentare

Cele mai citite articole

Toate dispozitivele de supraveghere au nevoie de o sursă de alimentare, iar bateriile nu durează foarte mult. Este foarte probabil ca orice dispozitiv să utilizeze o sursă de alimentare constantă și fiabilă, deci urmărește toate firele vizibile și cablurile USB de acasă. Apoi, verifică router-ul, examinând toate dispozitivele conectate și semnalizându-le pe cele necunoscute.

Deoarece este posibil ca dispozitivul să fie conectat la o sursă separată, verifică dacă există hotspoturi noi sau rețele Wi-Fi cu un semnal puternic lângă casa ta. Și, nu uita: cei care te supraveghează pot planta și bug-uri în dispozitivele tale existente, folosind propriul microfon pentru înregistrare. Examinează cu atenție și telefonul mobil și computerul pentru a găsi dovezi.

Utilizează detectoare de dispozitive de ascultare

După inspecția inițială, poți achiziționa scanere concepute pentru a detecta dispozitive în casa ta. 

Aceste detectoare microfoane pot căuta emițătoare. Oprește toate dispozitivele fără fir, inclusiv smartphone-urile și routerele, apoi mută încet și cu grijă detectorul în jurul casei. Tot ce transmite un semnal radio va fi găsit. În funcție de detectorul de dispozitive de supraveghere, vei vedea fie un grafic vizual al activității, fie vei auzi un sunet care devine mai puternic pe măsură ce te apropii de dispozitivul de ascultare.

Un detector de joncțiune neliniar te poate ajuta să localizezi electronica cu semiconductori; cu toate acestea, verifică cu atenție ce găsesc acești detectoare, deoarece elementele „sigure”, cum ar fi un cui în perete, pot crea un fals pozitiv. Dacă vrei să efectuezi o analiză detaliată pentru a detecta camerele și microfoanele ascunse, achiziționează un scaner de frecvență radio pentru a detecta setările de transmisie cu fascicul laser și microunde.

Cele mai citite articole