Cum să alegi un congelator ladă: tipuri, caracteristici

Congelatoarele tip ladă sunt necesare pentru depozitarea semifabricatelor, a înghețatei, a cărnii, a peștelui și a altor produse perisabile. Ele sunt folosite în magazine, unități de catering, laboratoare gastronomice, puncte comerciale stradale. Niște lăzi congelatoare cu un foarte bun raport preț/calitate găsești acum pe tcromania.com.

Ce este un congelator cu ladă?

Un congelator ladă este un tip de echipament frigorific conceput pentru congelarea și depozitarea pe termen lung a produselor perisabile. Una dintre principalele caracteristici distinctive este aranjarea orizontală. Devenind o alternativă excelentă la frigiderele, congelatoarele încorporate, lăzile de răcire la temperaturi foarte joase oferă un volum suficient de mare pentru depozitarea alimentelor. De aceea sunt utilizate activ în unități de catering, laboratoare de cofetărie și patiserie, puncte de vânzare și chiar în scopuri private.

Caracteristicile congelatoarelor tip cutie

Sunt mai mulți parametri trebuie să iei în considerare atunci când alegi congelatoarele tip ladă:

  • Dimensiunile și volumul

Congelatoarele tip ladă vin în diferite dimensiuni: de la modele compacte pentru afaceri mici până la cele de dimensiuni mari, pentru depozite, supermarketuri, restaurante. In funcție de volumul congelatorului, în interior se pot pune de la 50 la 900 de litri volum de produse.

Lăzile congelatoare pot fi cu o singură cameră (compartiment de stocare) sau împărțite în mai multe secțiuni. În plus, sunt echipate cu niște coșuri detașabile pentru sortarea produselor. Pentru o deplasare ușoară, multe cufere congelatoare sunt furnizate complete cu roți.

Tipul de capac la lăzilor congelatoare

Unul dintre principalii parametri distinctivi ai congelatoarelor cu ladă este tipul de capac cu care sunt dotate. Sunt glisante sau se pot deschide prin ridicare. Primele sunt mai des folosite în birouri, iar cele din urmă în punctele de vânzare cu amănuntul. Capacele solide pot fi folosite și ca niște suprafețe suplimentare de depozitare temporară.

Capacele glisante, la rândul lor, vin cu sticlă dreaptă, înclinată sau curbată. Multe dintre ele poziționate în zonele comerciale au și încuietoare pentru a se preveni furtul.

Cele mai citite articole

Lățimea și lungimea lăzilor de răcire este extrem de variată, de la câteva zeci de cm la 1-2 metri, chiar mai mult. În același timp, înălțimea este de obicei mică decât la alte echipamente frigorifice, astfel încât chiar și copiii pot lua produse din interiorul unui astfel de echipament congelator.

Materiale din care sunt confecționate lăzile congelatoare

Pentru producția de carcase de lăzi congelatoare ieftine, oțelul obișnuit este mai des folosit. În timp, el se poate coroda, așa că este mai bine să alegi un cufăr de răcire din metal galvanizat cu un strat de polimer.

Pentru a atrage atenția cumpărătorilor asupra produsului, multe modele sunt decorate cu inserții colorate din plastic rezistent. Unele mostre au iluminare de fundal cu LED.

Sisteme de control

Controlul congelatorului tip ladă poate fi mecanic, electromecanic sau electronic. Ultimul tip îți permite să setezi temperatura pe un afișaj digital extrem de fidel. La alte modele, intervalul de răcire poate fi reglat fără a seta parametrii exacți.

Consumul de energie

Congelatoarele tip ladă funcționează de obicei non-stop de la rețea, așa că este mai rațional să se achiziționeze modele cu eficiență energetică superioară.

De asemenea, este important să se ia în considerare clasa de climă a echipamentului. Este marcat cu litere latine:

  • N — clasă de climă normală pentru funcționare la temperatura ambiantă de la +16 grade Сelsius la +32 grade Сelsius;
  • SN – subnormal – la temperaturi de la +10 grade Сelsius  la +32 grade Сelsius;
  • ST – subtropical – pentru funcționare la temperaturi ambientale de la +18 grade Сelsius la +38 grade Сelsius;
  • T – tropical: – la temperatura ambiantă de la +18 grade Сelsius până la +43 grade Сelsius.
  • Congelatoarele cu marcajul „SN” sunt cele mai căutate. Modelele din clasa „ST” și „T” sunt mai des folosite pentru comerțul stradal în sezonul cald.

Una dintre caracteristicile principale este capacitatea de a lucra offline. În timpul unei pene de curent, lada congelatoare ar trebui să mențină o temperatură scăzută în interiorul camerei de stocare pentru o lungă perioadă de timp.

Găsești pe tcromania.com diverse modele de lăzi congelatoare pentru afacerea ta la cel mai bun raport calitate/preț!

Cele mai citite articole