Cum funcționează generatoarele de numere aleatorii într-un cazinou online?

Cum funcționează generatoarele de numere aleatorii într-un cazinou online?

Un generator de numere aleatorii este un cod sau o aplicație care alege un număr… ei bine, în mod aleatoriu. De obicei, poți alege intervalul de numere între care să fie ales cel aleatoriu. La apăsarea unui buton sau declanșarea generatorului, acesta alege în mod complet aleatoriu un număr.

Conceptul de bază este unul simplu. Problema este că acest tip de program nu poate fi folosit ca atare. De exemplu, într-un cazinou online, șansele de câștig ale jucătorilor ar crește exponențial dacă generatorul ar trebui să aleagă un singur număr pentru a oferi jucătorului o șansă. Astfel, atunci când joci Live Blackjack la cazinoul lui Vlad sau orice alt joc de noroc online, un generator de numere aleatorii funcționează puțin diferit. Iată exact cum!

Generatoare de numere aleatorii și pseudoaleatorii

Pentru început, trebuie evidențiat faptul că există două tipuri de generatoare – anume generatoare reale și generatoare pseudoaleatoare. Acestea din urmă sunt folosite în cadrul unui cazinou online.

  • Un generator real/veridic acționează în baza anumitor evenimente fizice, reale însoțite de elemente complet aleatorii. În urma acestora, generatorul generează valori 100% aleatorii. Caracteristica de real/veridic implică faptul că un astfel de generator nu poate fi prezis. Totodată, acesta nu poate fi spart de hackeri. Este cu adevărat aleatoriu și complet imprevizibil.
  • Un generator pseudo-aleator acționează în baza mai multor tipuri de algoritmi pentru a crea secvențe de numere. Aceste secvențe își au originea în anumite acțiuni care au loc în cadrul unui joc de noroc online. Desigur, diferența principală constă în faptul că totul este digital. Astfel, există o șansă ca sistemul să fie spart de hacker și ca acesta din urmă să afle ce numere va produce generatorul.

Din considerente evidente, cazinourile online folosesc generatoare de numere pseudoaleatorii. Acțiunile care au loc într-un slot sau joc de poker online nu sunt fizice.

Cum funcționează generatoarele în cadrul unui cazinou online?

Fiecare element al unui joc de noroc online este luat în calcul de către generatorul de numere aleatorii. De exemplu, într-un joc de poker, în timpul dezvăluirii cărților, generatorul este activat la fiecare carte în parte, cu instrucțiuni să ignore cărțile deja folosite.

Același lucru se întâmplă și în cadrul unui joc de Blackjack. Fiecare carte prezentată este aleasă în mod aleatoriu. Totuși, lucrurile devin complicate în cazul sloturilor online.

De exemplu, un slot cu 15 simboluri pe rând implică activarea generatorului de 15 ori, pentru fiecare simbol în parte. Astfel, generatorul nu alege între da sau nu – niciodată. Acesta creează șansa de a câștiga prin generarea de numere aleatorii.

Sunt generatoarele de numere aleatorii corecte față de jucător?

Cele mai citite articole

Aceste generatoare sunt dezvoltate de diferite entități din industria iGaming. Cel mai important aspect, totuși, este corectitudinea față de jucător. Cu un generator de numere aleatorii, șansele de câștig sunt deja mici. Dacă dezvoltatorul generatorului oferă operatorilor posibilitatea de a modifica valori, lucrurile nu stau tocmai bine.

Prin urmare, cazinourile online sunt supuse anumitor verificări în mod regulat. De exemplu, se verifică rata de câștig a fiecărui joc, integritatea generatorului de numere, precum și ecuațiile matematice în baza cărora un joc funcționează.

Acest lucru nu este o glumă. În trecut, destul de multe cazinouri online au primit acces la generatorul de numere aleatorii și au modificat anumiți parametri astfel încât jucătorii să nu câștige niciodată.

De altfel, acesta este și unul dintre motivele principale pentru care ar trebui să joci numai la cazinouri autorizate.

Concluzie – sunt generatoarele de numere aleatorii o soluție bună pentru a crea șansa?

Evident, răspunsul este da. Aproape fiecare lucru, online sau real, poate fi comparat cu un generator de numere aleatorii. Mai exact, orice lucru care se întâmplă și nu este programat implică conceptul de șansă.

Desigur, conceptul este mult mai ușor de explicat atunci când este legat de un program care generează numere aleatorii automat.

Unsplash

Cele mai citite articole