Cum alegi corect anvelopele de vară?

Cum alegi corect anvelopele de vară?

Alegerea unor anvelope de vară corespunzătoare pentru vehiculul tău este un aspect important, ce implică mai mulți factori. Fiecare model de anvelopă este conceput să răspundă unei cerințe clare, din acest motiv este important ca la achiziționare să luați în considerare mai multe aspecte ca:

  • Stilul de condus – în funcție de nevoile pe care le aveți dumneavoastră, puteți opta pentru un set standard (potrivite pentru circulația în oraș) sau unul ce vă oferă mai multe avantaje tehnice ce țin de aderență și flexibilitate (ideale pentru stilul sport);
  • Automobilul deținut – Este important ca anvelopele să se potrivească cu cele menționate în cartea tehnică de către producător.

Cum alegem eficient anvelopele de vară?

Achiziționarea anvelopelor este una simplă, dar găsirea celor potrivite pentru vehiculul dumneavoastră poate fi una dificilă și de durată. Este esențial de menționat faptul că aceste anvelope specifice pentru sezonul cald au înscrise indici de viteză (ZR, V, W, Y) și nu sunt inscripționate cu marcajul M+S (Mud and Snow). Acest marcaj indică faptul că anvelopele sunt autorizate să circule în condiții de iarnă.

Anvelopele sunt special concepute pentru a evita fenomenul de acvaplanare. Este important ca anvelopele de vară să aibă următoarele caracteristici:

  • Să aibă o aderență corespunzătoare în vederea asigurării unei bune frânări;
  • Să prezinte un nivel redus de zgomot în timpul rulării pe carosabil;
  • Să garanteze un consum mai scăzut de carburant;
  • Existența unui profil care să ajute procesul de eliminare a apei din zona de legătură cu șoseaua.

Cele mai citite articole

Acestea sunt fabricate dintr-un material mai dur, ce asigură atât aderență cât și control pe carosabil. În momentul în care temperatura depășește 7°C puteți trece la anvelope de vară. Sub această temperatura, anvelopa își pierde din aderență din cauza înghețării moleculelor din componența sa.

Ce avantaje oferă anvelopele de vară în timpul verii?

În timpul sezonului cald este indicat utilizarea unor anvelope de vară deoarece acestea sunt create în vederea unei:

  • manevrabilități ridicate a vehiculului pe carosabil în condiții de temperaturi ridicate;
  • aderențe sporite pe timp ploios, ce contribuie la frânare și la eliminarea riscului de accident;
  • rezistențe sporite la temperaturi caniculare;

Cert este faptul că anvelopele de vară sunt proiectate pentru a realiza performanțe superioare doar în condiții de vară.

Concluzie

Este important ca la achiziționarea unor anvelope de vară să consultați un specialist, care să vă ofere toate informațiile de care aveți nevoie pentru a alege potrivit cerințelor pe care le are automobilul dumneavoastră.

Cele mai citite articole