Cum alegi cel mai bun serviciu de pompe funebre?

Ce este un serviciu de pompe funebre și de ce să aveți o înmormântare?

Tot ce trebuie să facem este să spunem cuvântul „înmormântare” și, în microsecunde, aveți în minte o imagine despre cum arată o înmormântare. Această imagine mentală provine din mai multe surse: locul geografic, cultura și societatea în care trăim; credința noastră; experiența noastră de viață.

Cu toate acestea, în ciuda diferențelor, aceste servicii funerare au multe în comun. Vă invităm să citiți mai departe pentru a afla răspunsul cu adevărat simplu la întrebarea „ce este o înmormântare?” Unul dintre profesioniștii noștri în domeniul înmormântării va fi încântat să exploreze aspectele comune din spatele spectrului larg de ceremonii funerare văzute în întreaga lume.

Ce este o înmormântare?

Indiferent de locul în care a avut loc, înmormântarea este o ceremonie structurată, cu început, mijloc și sfârșit. Fiecare este destinat să implice participanții vii în activități care le vor transforma statutul în cadrul comunității, vor oferi persoanelor aflate în doliu o experiență de durere colectivă și vor sărbători o viață trăită. Este o modalitate acceptabilă din punct de vedere social pentru membrii unei comunități de a-și reafirma și exprima atașamentele sociale, de pomenirea morților.

Antropologii etichetează înmormântarea drept un rit de trecere, care afectează pe toți cei implicați, inclusiv pe cei decedați. Statutul său social se schimbă dramatic, de la un membru viu care contribuie la comunitate la unul ale cărui contribuții sunt în trecut și retrogradate în memorie. Dar statutul fiecăruia dintre supraviețuitori – în special familia imediată – s-a schimbat, de asemenea.

Serviciile funerare tradiționale includ:

Cele mai citite articole

Vizitare: aceasta este adesea numită vizionare sau trezire. Oaspeții vin să-i aducă omagii decedatului vizionându-și trupul sicrit și petrecând timp cu familia îndurerată. O vizită poate avea loc în orice moment înainte de slujba de înmormântare.

Serviciul funerar: acest eveniment are loc în mod obișnuit la pompa funerară, la o biserică sau la mormânt. Poate include muzică, citirea unor pasaje literare sau religioase, un elogiu, rugăciune și cântarea imnurilor.

Serviciul de trimitere: Dacă familia intenționează să îngropeze decedatul, această etapă implică procesiunea vehiculului la cimitir, serviciul de trimitere și plasarea sicriului în seif pentru înmormântarea rămășițelor.

De ce să faci o înmormântare?

S-ar putea spune atunci că centrul unei înmormântări – indiferent unde, indiferent când – stă în recunoașterea schimbării. Și fără îndoială, ființele umane (ca indivizi și ca comunitate) au probleme în a face față schimbărilor profunde, cum ar fi moartea unui membru integrant al grupului. Când luați această perspectivă, devine mai ușor să înțelegeți importanța recunoașterii ceremoniale a lacrimii din țesutul social și a restabilirii simbolice a integrității sale.

Tipuri de servicii funerare

Pentru familiile și persoanele care locuiesc în această regiune (ca și în alte părți ale națiunii), o slujbă funerară poate însemna multe lucruri. Unii cad înapoi pe ceea ce se numește în mod obișnuit o „înmormântare tradițională”; alții văd același serviciu tradițional ca un eveniment neîmplinit din punct de vedere emoțional. Din fericire, datorită mai multor forțe sociale unice, există și alte tipuri de servicii funerare.

Cele mai citite articole