Cum accesorizezi o ținută animal print?

Cum accesorizezi o ținută animal print?

Accesorizarea unei ținute animal print poate fi destul de dificilă. Însă, dacă sunt respectate câteva reguli de bază, succesul este asigurat. În primul rând, într-o ținută animal print, accesoriile au rolul de a completa într-o manieră cât mai discretă și elegantă look-ul creat.

Așadar, în accesorizarea unei ținute cu imprimeu animal trebuie alese acele elemente care să o completeze, subliniind frumusețea printului. Spre exemplu, pentru o rochie animal print, se pot alege pantofi stiletto, într-o estetică simplă, dar elegantă. În ceea ce privește accesoriile, se pot alege bijuterii din aur rafinate, de mici dimensiuni. Mare atenție însă, pentru că linia dintre un look reușit și unul vulgar este destul de fină. Astfel, dacă sunt alese coliere, brățări sau cercei de dimensiuni nepotrivite, întregul outfit animal print poate fi ruinat. În bijuterii pot fi integrate pietre prețioase, însă, totul trebuie să fie cu măsură.

Imprimeul poate fi „îmblânzit” prin crearea unui contrast

Imprimeul de acest fel poate fi destul de țipător, ceea ce poate deranja, din punct de vedere vizual. Pentru a-i atenua din această tendință, se pot alege accesorii de contrast, cum ar fi o pereche de pantofi negri sau o geantă albă (sau invers). Aceste elemente vor mai „cuminți” aspectul și-l vor duce într-o zonă de eleganță bine studiată și stăpânită. 

Cele mai citite articole

Același efect îl vor avea și accesoriile care împrumută din paleta de culori, ele aducând un plus de coerență și vor face ca ținuta să pară unitară.

Și de această dată alegerea bijuteriilor poate fi de folos. Vivacitatea imprimeului poate fi domolită și prin alegerea unor cercei de dimensiuni mici (toartă, bobiță etc.), cu un aspect elegant sau inele din aur într-o estetică minimalistă, dar cu detalii luxuriante.

Un singur element central

Animal print-ul are capacitatea de a fi el însuși un element vestimentar puternic, fără a mai fi nevoie de o completare cu alte piese. Acest lucru nu înseamnă că trebuie accesorizat la minimum ținuta, ci se poate alege o bijuterie cu un design special, cum ar fi un colier statement sau o pereche de cercei cu diamante, pentru a continua stilul îndrăzneț al imprimeului.

În concluzie, bijuteriile din aur reprezintă o alegere inspirată pentru a accesoriza o ținută alcătuită din elemente animal print. Însă, este important să fie alese bijuterii în ton cu imprimeul sau într-un contrast bine gândit, pentru a crea un efect vizual desăvârșit.

Cele mai citite articole