Crezi ca esti urmarit? Iata cum te poti proteja impotriva camerelor spion!

Datorita accesibilitatii de care beneficiaza echipamentele de spionaj, acestea fiind disponibile pe o multime de site-uri din mediul online, oricine poate cumpara si folosi astfel de produse. De aceea, unii oameni pot avea impresia, uneori, mai ales daca au fost implicati in diferite situatii speciale, ca cineva ii urmareste. 

Prin urmare, acestia trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca acest lucru nu se va intampla si pentru a se simti in siguranta, atat persoana respectiva, cat si familia sa. In aceasta situatie, exista o categorie de echipamente de spionaj care au rolul de a detecta si identifica unde sunt aplasate camerele si microfoanele spion. 

Detectoarele de echipamente spion, cea mai eficienta solutie 

Detectoarele de camere si de microfoane spion sunt echipamentele cele mai utile si eficiente pentru cazurile persoanelor care sunt sau cred ca sunt spionate. In acest fel, acestea pot fi linistite ca informatii confidentiale, mai ales din sectorul business, sau imagini intime nu vor ajunge in mediul public. 

Cele mai citite articole

Daca persoanele respective nu sunt, totusi, cunoscatoare de astfel de echipamente de spionaj, dar au nevoie de un detector, in alegerea acestuia ar trebui sa tina cont de cateva informatii importante, legate de acest dispozitiv. 

Este important sa aleaga un device care sa aiba un raport calitate-pret bun, deoarece un astfel de echipament scump nu garanteaza ca va fi util in situatia particulara in care se afla acesta, motiv pentru care oamenii ar trebui sa aleaga un detector adaptat echipamentelor cu care banuieste ca este spionat. 

De asemenea, aceste ar trebui sa aiba o autonomie mare si o acuratete foarte mare. Aceasta este impotanta deoarece foarte multe echipamente electronice functioneaza emitand unde pe diferite frecvente, iar detectorul trebuie sa poata identifica frecventa utilizata de echipamentele de spionaj. De aceea, cele mai bune astfel de detectoare sunt echipate cu un filtru de semnal, pentru a le asigura acuratetea. 

Ce tipuri de astfel de detectoare exista? 

De asemenea, categoria de detectoare a echipamentelor de spionaj este una, la randul ei, destul de vasta, cuprinzand produse adaptate fiecarui tip de instrument folosit pentru supraveghere si interceptare. Principalele astfel de produse sunt urmatoarele: 

  • detectoare camere ascunse – in general, camerele spion emit spoturi luminoase in timpul functionarii, pe care aceste detectoare le pot identifica, datorita unei tehnologii specifice domeniului militar. Exista, totusi, si detectoare de camere care utilizeaza frecventa radio, acestea fiind mai potrivite pentru descoperirea camerelor care functioneaza permanent;
  • detectoarele de dispozitive GSM – aceste dispozitive sunt cele care sunt utilizate pentru ascultarea sau inregistrarea convorbirilor telefonice, prin interceptarea apelurilor efectuate, iar detectoarele au rolul de a emite un bruiaj, care va intrerupe semnalul celui care asculta;
  • detectoare pentru dispozitivele cu transmisie radio – acestea sunt destinate tuturor echipamentelor de spionaj si ascultare care functioneaza folosind frecventa radio inalte, cuprinse intre 0,5MHz si 60GHz. Aceste detectoare sunt prevazute cu o antena, care intercepta frecventele anormale, iar printr-un sunet specific va ghida utilizatorul astfel incat sa gaseasca si sa elimine echipamentele cu care este spionat.

Cele mai citite articole