Cele mai recomndate tehnici de autoapărare şi necesitatea purtării unui pistol cu bile de cauciuc

În societatea modernă actuală, când pericolele pândesc la orice pas, necesitatea cunoaşterii unor tehnici de autoapărare este o realitate din ce în ce mai pregnantă. La fel de necesară este purtarea şi folosirea unor pistoale de autoapărare cu bile care au rolul de a apăra viaţa în cele mai periculoase situaţii, dar şi de a speria atacatorii. Dacă nimic nu dă roade, dacă autoapărarea clasică eşuează, cu siguranţă folosirea unui pistol cu bile de cauciuc nu va da greş.

Tehnicile de autoapărare sunt o nevoie urgentă numai dacă acţiunile atacatorului sunt suficient d periculoase şi sunt în formă fizică, nu numai în formă de ameninţare. Formele de autoapărare pot fi de tipul luptei corp la corp, folosirea unor mijloace speciale de autoapărare, dar şi folosirea câinilor special instruiţi. 

Ce produse autoapărare ar trebui să deţii?

Există numeroase pericole ce pândesc la orice pas, în contextul provocărilor financiare din ce în ce mai mari, de aceea atât femeile, cât şi bărbaţii, adolescentele şi persoanele în vârstă sunt supuse unui atac din partea celor care spera să se îmbogăţească rapid din economiile altora. 

Cele mai citite articole

O luptă corp la corp nu este întotdeauna cea mai bună variantă, mai ales dacă atacatorii sunt foarte masivi sau bine pregătiţi în acest sens, de aceea folosirea unei arme de autoapărare se poate dovedi cea mai eficientă varianta de autoapărare. Fie că este vorba despre un spray cu gaze lacrimogene, despre o armă cu electroşocuri sau un pistol cu bile de cauciuc, aceste arme au rolul atât de a speria, cât şi de a ţine pe loc atacatorul suficient de mult încât cei atacaţi să fugă.

Ce tehnici de autoapărare ar trebui să cunoşti?

Pe lângă celebra lovitura în punctul sensibil, există şi numeroase alte tehnici de autoapărare ce trebuie cunoscute de către cei care se afla în pericolul iminent de a fi atacaţi. Cei care circulă mai mult noaptea, doamnele şi domnişoarele aparent lipsite de apărare, adolescentele, dar şi bărbaţii care transporta mereu sume mari de bani trebuie să îşi ia măsuri de autoapărare speciale.

Tehnicile de autoapărare aplicate asupra infractorilor necesită o anumită forţă, viteza, agilitate şi coordonarea mişcărilor. De aceea, este important să se evite riscurile nejustificate pentru viaţa sau sănătatea celor atacaţi. Este important ca aceştia să se gândească dacă pot să ţină piept atacatorilor, dacă au rezistenţa fizică sau nu, dacă pot acţiona pentru a scăpa din situaţia în care sunt puşi sau nu. De asemenea, portul unei arme de autoapărare este necesar şi recomandat de specialişti.

Pe lângă aceste arme de autoapărare ce pot fi scoase în cazul unui atac, este necesar ca cei atacaţi să cunoască unele tehnici de autoapărare, ce implică lovirea atacatorilor în punctele sensibile din zona inghinală, introducerea degetelor în ochi, precum şi lovitura cu piciorul sau lovitura de cot în burtă. În cazul în care atacatorul scoate un cuţit pentru a intimida victima, este necesar ca persoană atacată să se îndepărteze din calea cuţitului şi să fugă pe cât de repede posibil.

Cele mai citite articole