Cele mai bune beneficii ale fructului aronia

Cele mai impresionante beneficii pentru sănătate ale aroniei includ capacitatea lor de a îmbunătăți procesele digestive, de a proteja organismul împotriva radicalilor liberi, de a ajuta la pierderea în greutate , de a reduce inflamația, de a proteja sistemul imunitar, de a preveni diabetul , de a îmbunătăți sănătatea ochilor, de a încetini efectele îmbătrânirii, de a reduce riscul de cancer , scăderea tensiunii arteriale și stimularea reparării organismului.

Această aromă devine mult mai plăcută atunci când fructele sunt folosite în diferite feluri de mâncare, deserturi cu sirop de aronia sau sucuri detox.

Din acest motiv, fructele de aronia sunt excelente în smoothie-uri sau în sucuri detox, unde le puteți combina cu ușurință cu alte fructe de pădure.

Rețetă Aronia Smoothie

·   lapte de migdale

·   1 lingură de zahăr brun pentru a îndulci

·   1 linguriță de vanilie

·   1/4 ceașcă de fructe aronia decongelate.

Se amestecă ingredientele într-un blender și se servește. Delicios și sănătos.

Un tonic natural cu efecte miraculoase asupra corpului este sirop de aronia cu ghimbir și miere Utilizarea ghimbirului în suc de fructe de padure aronia este o alternativă bună pentru a atenua gustul persistent al fructelor de fructe de pădure aronia.

Beneficii

Pierdere în greutate

Cele mai citite articole

Fructele de aronia au un conținut scăzut de calorii și grăsimi, dar conțin fibre dietetice și o mulțime de nutrienți.

Ajutor în digestie

După cum s-a menționat mai sus, aronia sunt bogate în fibre dietetice, ceea ce înseamnă că facilitează digestia prin deplasarea eficientă a alimentelor prin intestin. Fibrele pot ajuta la eliminarea constipației , diareei , crampelor, balonării și disconfortului general al stomacului. Compușii organici din aronia protejează, de asemenea, intestinul de bacteriile periculoase , datorită activității sale naturale de stimulare a imunității și antioxidante.

Capacitate antioxidantă

Acesta este cu siguranță cel mai important aspect al aroniei, având în vedere că există zeci de antioxidanți diferiți înghesuiți în acest tip de fructe! De la acid cofeic la luteină , zeaxantină și caroten, fructele de aronia oferă o cantitate imensă de protecție antioxidantă care vă poate crește starea generală de sănătate prin eliminarea radicalilor liberi din fluxul sanguin , piele , ochi, organe și țesuturi care pot să încerce să provoace mutarea celulelor sănătoase

Îmbunătățește vederea

Carotenii găsiți în fructele de aronia sunt capabili să reducă stresul oxidativ din ochi, prevenind astfel apariția degenerescenței oculare și încetinind sau prevenind dezvoltarea cataractei . Carotenii sunt unii dintre cei mai puternici antioxidanți și se găsesc la niveluri semnificative în aronia.

Cum să introduci siropul de aronia în dieta ta?

Poți să începi cu deserturi simple:

·   Pancakes cu sirop de aronia

·   Iaurt cu cereale  și sirop de aronia

·   Panna cotta cu sirop de aronia

·   Cheesecake cu sirop de aronia

Cele mai citite articole