Ce presupune frenectomia pentru copii?

Un frenum normal este o bandă conjunctivă care reunește două bucăți de țesut moale. În unele cazuri, dacă banda respectivă se conectează prea strâns sau prea jos, poate rezulta o afecțiune cunoscută sub numele de cravată pentru limbă sau cravată pentru buze. Legăturile pentru buze și limbi nu sunt o problemă nouă. De fapt, o cravată pentru buze sau limbă este unul dintre principalele motive date mamelor pentru a-și înțărca copilul într-o sticlă în loc să alăpteze. Cu toate acestea, mobilitatea restrânsă a buzelor sau limbii unui copil poate face ca anumite repere dincolo de alăptare să devină mai dificile.

Consecințele buzelor netratate și cravatelor limbii

Probleme de hrănire – Mulți copii dezvoltă o arcadă înaltă la nivelul gurii (palatului), deoarece nu beneficiază de o formă și de o mulare adecvate de către limbă. Mulți copii se luptă cu trecerea de la lapte la piureuri sau alimente de masă. În timp ce unii devin consumatori de gust și au dificultăți în gestionarea texturii variabile a alimentelor de masă.

Probleme de vorbire – Mulți copii dezvoltă managementul aerului și claritatea vorbirii sau probleme de articulare datorită gamei limitate de mișcare și ridicării tuturor părților limbii necesare pentru a produce diferite sunete – l / th / d / n, st / sr / kh / gh m / p / b și așa mai departe.

Cele mai citite articole

Probleme dentare – Copiii cu cravată de buze sau limbă sunt predispuși la apariția cavităților pe suprafețele care nu beneficiază de avantajul curățării naturale din țesuturile moi ale gurii. Cavitățile văzute pe partea frontală a incisivilor sau recesiunea gingiilor în apropierea liniei medii sunt adesea atribuibile legăturilor buzelor. Cavitățile de pe suprafața de mestecat a molarilor sunt adesea observate la pacienții care au o cravată la limbă și nu au dezvoltat niciodată reflexul de a curăța alimentele lipicioase după gustări sau mese.

Probleme legate de somn – Respirația tulburată și apneea în somn sunt adesea observate la copiii care nu pot gestiona postura și tonul adecvat al mușchiului limbii din cauza restricțiilor sau legăturilor. Limba rămâne „în jos și înapoi” în gură, ceea ce duce la restricționarea căilor respiratorii. Sforăitul, epuizarea, măcinarea dinților, tulburările de deficit de atenție, problemele de comportament sunt toate acum conectate înapoi la respirația tulburată a somnului în literatura de specialitate.

Cum sunt tratate astăzi ?

Datorită marilor progrese în tehnologia cu laser, cei mai cunoscuți din punct de vedere tehnologic și furnizorii de asistență medicală actualizați sunt educați cu privire la proprietățile laserului și știu de ce sunt extrem de favorabili în procedurile de țesuturi moi. Capacitatea laserelor de a se coagula pe măsură ce eliberează țesut permite o mai bună vindecare a locului chirurgical. Laserele elimină practic nevoia de bisturiu sau suturi, în majoritatea cazurilor de frenectomie.

Frenectomie laser pentru copii

Muncim din greu pentru a ne asigura că copiii se simt confortabil pe scaunul dentar înainte de a decide să meargă înainte cu orice tratament. În acest fel, copilul dumneavoastră poate sta confortabil în timp ce se uită la emisiunea sau filmul preferat pe tot parcursul procedurii.

Cele mai citite articole