Obtinerea business analysis certification se va dovedi un pas important pentru toate persoanele care au in plan realizarea unui proiect nou in viata lor, schimbarea jobului, insa si pentru toti cei care stiu cat de mare este nevoia unui cadru de analiza de business in societatea moderna actuala.
Cadrul analizei de business necesita oameni pregatiti in domeniu, fiind o structura reala si conceptuala care include folosirea tuturor cunostintelor, tehnicilor practice si conceptelor demonstrate cu scopul descoperirii rapide, analizei critice si captarii cu precizie a cerintelor de business.
Cu alte cuvinte, un analist de business care detine un astfel de certificat poate defini cadrul specific pe proiectul pe care lucreaza, fie el mai mic sau mai mare, agile sau waterfall.
Necesitatea cadrului analizei de business si punctele forte ale unui business analyst certificate
In ultimii ani, exista o tendinta din ce in ce mai clar exprimata a specialistilor de a-si insusi anumite metode si metodologii de lucru si de a-si dezvolta continuu fluxul si bagajul de cunostinte pentru a identifica cu precizie situatiile in cre trebuie aplicate fiecare cunostinta in parte.
Cele mai citite articole
Domeniul analizei de business este foarte variat, iar un business analysis certificate este foarte important pentru ca modul de lucru, activitatile si asteptarile variaza de la o companie la alta. Cele mai importate elemente care se regasesc in proiectele de business analysis includ investigarea, analiza, comunicarea si documentarea. Documentele scrise sunt cele care se folosesc in timpul activitatilor de analiza de business si sunt necesare pentru a sprijini dezvoltarea si livrarea rezultatelor.
Planul de dezvoltare al proiectului analizei de business trebuie sa fie in acord cu cerintele actuale, si anume initializarea proiectului, planificarea acestuia, executia, monitorizarea si controlul, precum si finalizarea. Printre cele mai importante tehnici folosite in analizele de business se incadreaza brainstormingul, interviurile, observarea, workshop-urile, prototipurile si modelarea vizuala.
Desigur, in crearea unui cadru de analiza de business personalizat intra mult mai multe elemente. Fiecare analist este liber sa decida ce se poate aplica cu succes proiectului pe care il are in derulare.
In incheiere, un business analist trebuie sa aiba ca si scop principal obtinerea unui client multumit. Pentru ca toti clientii sa fie multumiti, este necesara folosirea unui cadru de analiza de business foarte bine definit care va face ca nevoile si cerintele clientului sa poata fi communicate si intelese in aceeasi masura de toate partile, astfel incat clientul sa fie multumit de solutia gasita.
Fara doar si poate, cadrul analizei de business este un subiect foarte important de abordat in toata complexitatea sa.