Ce greseli sa nu faci in incercarea de a trai complet fara datorii – sfaturi de la specialisti

Ce greseli sa nu faci in incercarea de a trai complet fara datorii – sfaturi de la specialisti

Specialistii de la KRUK Romania afirma ca au intalnit in decursul carierei lor o serie de persoane care faceau totul pentru a trai fara datorii. In urma unor astfel de experiente, acestia sustin ca este recomandat sa se evite greselile enumerate in cele ce urmeaza. Viata fara datorii nu inseamna neaparat libertate atunci cand devine o obsesie si genereaza constrangeri.

KRUK Romania vorbeste despre cardurile de credit

O persoana care a avut ghinion cu facilitatea descoperit de cont (overdraft) poate ajunge sa refuze sa mai faca vreodata un astfel de credit. In timp ce este posibil ca aceste persoane sa vrea sa anuleze complet aceste carduri, plata cu cardul poate fi o modalitate eficienta de a obtine un scor de credit bun. In cele din urma, un scor de credit ridicat este cel mai bun mod de a obtine imprumuturi cu dobanda scazuta pentru o casa si o masina.

Pe scurt se recomanda utilizarea cartilor de credit in mod responsabil, cum ar fi sa se evite cumpararea de sume mult mai mari decat isi poate permite o persoana sa plateasca in fiecare luna. De asemenea, se recomanda evitarea datoriilor rotative. In acest fel, daca trebuie sa fie cumparata o casa sau o masina, sau sa fie luat un imprumut personal, ar trebui ca persoana in cauza sa poata obtine unul cu o rata a dobanzii scazuta. Daca o persoana are carduri de credit si incearca sa isi reduca datoria, este recomandat sa nu uite sa plateasca mai mult decat rata minima lunara – daca este platita doar rata minima, datoria se va prelungi mai mult.

Cele mai citite articole

Neglijarea asigurarilor nu este recomandata

Asigurarea este conceputa pentru a ajuta titularul sa nu plateasca sume  exorbitante pentru a rezolva o problema, daca ceva nu merge bine, ceea ce va duce ulterior la datorii inutile. Si asta este o adevarata ingrijorare pentru cei care vor sa traiasca fara datorii. De exemplu, potrivit unui raport al American Cancer Society, lansat la inceputul acestui an, 137,1 milioane de americani au avut greutati financiare medicale in ultimul an. Situatia probabil este si mai putin placuta in Romania, motiv pentru care toti specialistii in finante din tara recomanda alegerea asigurarilor optime.

Nu doar problemele medicale sunt o preocupare. Spre exemplu, o persoana care face un accident de masina si care a neglijat asigurarea CASCO poate cheltui o mica avere pe reparatie. Acest lucru ar putea fi foarte problematic, mai ales daca persoana in cauza are deja datorii.

Una dintre greselile frecvente pe care specialistii le vad in randul persoanelor care se straduiesc sa traiasca fara datorii este ca nu au o asigurare adecvata. Acest aspect poate genera mari datorii pe termen lung, deci planul de a duce o viata linistita fara datorii se poate dovedi o mare provocare. Asigurarile sunt importante si este bine ca fiecare persoana sa inteleaga acest lucru, pentru a nu avea probleme ulterior si pentru a nu ajunge la cheltuieli foarte mari.

Cele mai citite articole