Ce este liposuctia si cum functioneaza in cazul femeilor care au nascut

Liposuctia este o procedura prin care se indeparteaza ramasitele depozitelor de grasime, un fel de operatie plastica de conturare. Cu ajutorul unei operatii de liposuctie, ai ocazia sa revii la formele si proportiile care erau inainte de nastere sau care nu au existat niciodata, dar ti-ai dori sa ai un corp suplu. 

Metoda este chirurgicala, si exista mai multe variante de liposuctie: laser, ultrasunete si traditionala. La metoda traditionala se face o incizie si se ia grasime cu o canula. Prin metoda cu laser – inainte de a indeparta tesutul gras, acesta este distrus din interior folosind un laser plasat in tesut, printr-o gaura mica. Laserul este, de asemenea, utilizat pentru a strange pielea. Cand se indeparteaza grasimea, trebuie ca si volumul de pielea sa se micsoreze. In caz contrar, obtii efectul unei mingi dezumflate. Pentru a preveni acest lucru, excesul de piele trebuie eliminat imediat.  

Cat de curand dupa nastere se poate face liposuctia?

Perioada minima pentru recuperarea naturala a corpului este de 4-6 luni, apoi poti ridica problema unei operatii de liposuctie. Aici se ia in considerare modul in care tonul peretelui abdominal anterior este restabilit. De fapt, liposuctia dupa nastere este fie o etapa de restabilire a aspectului, fie o parte dintr-o gama intreaga de operatii si proceduri cosmetice. Cel mai adesea, se face liposuctie pe langa abdominoplastie (refacerea peretelui abdominal anterior), iar liposuctia permite inmuierea contururilor sau restabilirea, de exemplu, a taliei. In mod firesc, fiecare femeie care a nascut vrea sa-si restabileasca silueta, sa indeparteze burta lasata, sa inlature vergeturile si sa formeze un buric frumos. Liposuctia este o metoda foarte buna de a rezolva astfel de probleme.  

Cum poate o femeie sa inteleaga ca restaurarea naturala a corpului s-a incheiat si este timpul sa mearga la un chirurg plastic?

Iti va fi greu sa intelegi acest lucru. Este recomandabil, ca la 4 luni dupa nastere sa mergi la un consult la clinica Dr. Panturu, pentru ca medicul sa-ti poata spune care este tendinta ta si cum va arata burta ta dupa aproximativ un an si jumatate. Pentru ca deja, intr-un stadiu incipient exista indicatori ai modului in care pielea se va contracta si in ce masura. Si astfel, vei avea ocazia sa te pregatesti psihologic, deoarece nu este atat de usor sa te decizi sa mergi la un chirurg plastic.  

Se face o diferenta intre femeia care a nascut natural si femeia care a nascut prin cezariana

In cazul operatiei de cezariana, exista o deteriorare a aspectului peretelui abdominal anterior. Exista o incizie si oricat de ingrijita ar fi, aceasta blocheaza intotdeauna mobilitatea abdomenului. Cel mai adesea, femeile se plang ca aceasta incizie nu se misca si ca pielea si, uneori, grasimea, atarna peste ea. In acest caz, operatia trebuie facuta mai devreme, deoarece in sase luni cicatricea va fi puternica, mobilitatea peretelui abdominal va fi afectata, iar pielea va continua sa depaseasca si sa deformeze abdomenul.

Lasa un raspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.