Ce avere are Florin Pastramă

Într-un showbiz pestriț, așa cum este cel din România, dominat de autoproclamați „regi” și „prințese”, Florin Pastramă este cea mai bună dovadă că o persoană acuzată de infracțiuni financiare poate ajunge peste noapte vedetă și „afacerist cu o avere fabuloasă”.

 • Pentru publicul larg Florin Pastramă a fost un necunoscut până în 2019, când a apărut în emisiunea „Ferma Vedetelor” de la Pro Tv. Aici s-a cunoscut cu Brigitte Sfăt, fosta soție a lui Ilie Năstase, cu care a început o relație de dragoste, cei doi căsătorindu-se la scurt timp. Dintr-un necunoscut, Pastramă a devenit vedetă, având propriul reality show la tv, alături de soția sa. 

În timp ce au ieșit la iveală informații despre trecutul controversat al lui Florin Pastramă și despre modul în care a făcut averea, acesta dădea interviuri în care vorbea despre afacerile sale imobiliare la nivel înalt. 

 • Avântul mediatic al soților Pastramă avea să se încheie brusc, așa cum a și început. În timpul reality show-ului de pe Antena Stars, locuința celor doi a fost călcată de mascați, fiind anchetați pentru faptul că ar fi comercializat măști sanitare contrafăcute, în contextul pandemic, ce purtau sigla unor case mari de modă din străinătate. 

Mai mult, măștile cu care cei doi se lăudau chiar la televizor le-ar fi adus plângeri penale din partea firmei Louis Vuitton. Soții Pastramă au menționat că nu știau că vânzarea de falsuri este interzisă prin lege, presa scriind că sunt dispuși să plătească o sumă colosală pentru ca reprezentanții casei de modă să retragă plângerile. 

Cu ce avere se mândrește Florin Pastramă

În anul 2019, Florin Pastramă vorbea pentru click.ro despre proprietățile pe care le deține și despre cum a reușit să managerieze cu succes afacerile moștenite de la tatăl său.

 • „Am 20 și ceva de proprietăți în sectorul 2 din București, mai multe mașini, patru-cinci mașini, afacerea. Mama stă într-o casă, dar peste un an și ceva vom face o locuință comună și ne vom muta împreună”, a declarat Pastramă pentru sursa citată.

El a mai pomenit și despre afacerile imobiliare pe care le-a început înainte de „Ferma Vedetelor” pe care le duce mai departe cu ajutorul soției sale. 

 • „Suntem cei mai invidiați și admirați. M-am ferit să apar în showbiz, dar acum sunt fericit și nu vreau să mai stau ascuns. Am afaceri cu imobiliare și Brigitte mă ajută foarte mult. Amândoi am lucrat în construcții, ridic blocuri, o rezidență de șapte case. Vom continua împreună, iar ea mă va ajuta cu decorarea interioarelor. Am văzut cum sunt renovate casele ei și îmi plac”, a mai spus el.

„Dezvoltă necontenit un business imobiliar de succes”, dar cu importante pierderi financiare

Concurentul de la „Ferma Vedetelor” a fost prezentat inițial în presă drept un om de afaceri „cu fler” și  „veleități antreprenoriale incontestabile”, care vindea, în 2019, apartamente în Colentina, cu prețuri începând de la 60 de mii de euro.

 • „Dotat cu o capacitate intelectuală care funcționează continuu la cote maxime, completată de fler pentru investiții și veleități antreprenoriale incontestabile, Florin Pastramă dezvoltă necontenit un business imobiliar de succes, moștenit de la tatăl său. Cu altfel de „moșteniri”  e posibil să fi reușit chiar la ridicarea unui bloc, în Colentina. Dezvoltatorul Florin Pastramă vinde apartamente cu prețuri începând de la 60 de mii de euro”, se arăta în prezentarea concurentului de la „Ferma Vedetelor”.

O privire aruncată pe situația firmei deținută de omul de afaceri arăta însă o altă situație. 

 • Mai exact, cifrele publicate de wowbiz.ro demonstrau că firma lui pastramă avea o gaură de 100.000 de lei.

Înființată în 2016, firma a avut rezultate modeste, bifând profituri minime în 2016 și 2017, de 6.227 lei, respectiv de 12.052 lei. Anul fiscal 2018 a fost și cel mai prost, consemnându-se o pierdere de 51.557 lei. 

 • „Astfel, bilanțul celor trei ani de activitate arată că imobiliarele i-au provocat lui Florin Pastramă o pierdere de 33.278 lei. Firma are și datorii de 68.729 lei, ceea ce înseamnă că gaura financiară este de 102.007 lei”, arătau jurnaliștii de la wowbiz.ro.

Cartier cu 7 vile în Ștefăneștii de Jos

După căsătoria cu Brigitte, Florin Pastramă a continuat construirea cartierului de vile de la lângă București, la Ștefăneștii de Jos, pe care îl începuse în 2018.

 • Conform informațiilor de pe site-urile de imobiliare, o vilă în cartierul „Lake View” a lui pastramă are minimum patru camere și o suprafață utilă de 130 mp, prețul fiind de 79.900 de euro. 

Florin Pastramă a ținut să adauge că vânzarea caselor sale merge foarte bine. „Vând o casă începând cu suma de 80.000 de euro. Casa are 150 de mp, parter și etaj”, declara acesta în emisiunea Xtra Night Show. 

În 2019, Brigitte mărturisea într-un interviu că ea și soțul ei, cu banii obținuți din vânzarea vilelor din Ștefănești, vor să continue investițiile în imobiliare. 

 • „Vrem să ridicăm un bloc de locuințe în Sectorul 2. Deocamdată suntem la faza de proiect, discuții. Așteptăm să vedem cum se materializează”, a declarat Brigitte Pastramă pentru click.ro.

După doi ani de căsătorie, Brigitte și Florin și-au împărțit averea la notar

În ciuda succesului în afaceri cu care se lăudau în fața camerelor, cei doi soți au ajuns, în 2021, în fața notarului pentru a-și împărți proprietățile. Nu, nu a fost vorba despre un divorț. 

 • Dar problemele lui Florin Pastramă cu băncile au dus la poprirea contului comun al soților, astfel încât Brigitte s-a trezit cu blocarea a 72.000 de euro, bani pe care aceasta i-a depus într-un cont deschis alături de soțul ei, cu scopul de a plăti prima rată pentru casa visurilor sale din Dubai.

Scandalul a ieșit la iveală pentru că viața celor două vedete era filmată în cadrul reality-ului „Brigitte și Pastramă” .

„Astăzi am fost anunțat că mi s-au luat 72.000 de euro din cont! M-a anunțat de la bancă acum că mi-au blocat contul. Pentru că avem cont comun! Nu trebuia să dăm prima rată pentru casa din Dubai? Proastă am fost că am pus pe cont comun! (…) Nu mi se pare normal! Tu spui că ești bogat, dar nu ai venit cu un leu acasă atunci când ai vândut terenul. Îi dai totul lui frate-tu și Simonei ăleia de i-ai scos mașina de la amanet. Nu mai suport! (…) De doi ani de zile spun că vreau să facem o convenție matrimonială. Aia am avut și eu cu Ilie”, i-a reproșat Brigitte lui Florin Pastramă în fața camerelor de luat vederi. 

„Am două proprietăți pe numele meu dinainte să moară tata. Restul sunt moștenite și am procură”

Așa se face că cei doi soți au ajuns în fața notarului, în luna mai 2021. La ieșirea din cabinetul notarial, Florin Pastramă a declarat ziariștilor că a recurs la acest partaj pentru a nu mai fi acuzat de lume că stă lângă soția sa pentru banii acesteia.

 • „Am rezolvat-o și p-asta. Era singura problemă de la care porneau certurile. Lumea e rea. Am mers la notariat, după doi ani de zile de căsătorie, fiecare e cu bunurile lui. Ca să nu mai iasă discuții că stau cu Brigitte pentru bani. (…) Am două proprietăți pe numele meu dinainte să moară tata. Restul sunt moștenite și am procură și de la ceilalți. Printre altele, shaormeria este spațiul meu. (…) Am peste 10 proprietăți. Am și spații comerciale și o să se vadă la notariat. Nu am nimic de ascuns. Că tot spune lumea…Am zis pe viitor să nu mai fie probleme, cum a fost acum cu banca.”, a spus Florin Pastramă.

Florin Pastramă și trecutul său controversat

Dacă ar fi să dăm crezare propriilor afirmații, Florin Pastramă a fost „crescut în puf” și a moștenit de la tatăl său care a murit un „imperiu”.

 „La 13 ani aveam șofer, la 18 ani am luat permisul și de atunci am mers cu tata peste tot până în 2008, când el a murit. Părinții ne-au educat astfel încât să devenim oameni respectuoși și responsabili. Sunt licențiat în Drept. Am fost ținut mai mult decât în puf, nu apucam să spun că vreau ceva și a doua zi primeam. După ce a murit tata am devenit capul familiei și am preluat imperiul pe care l-am moștenit”, declara Florin Pastramă pentru click.ro.

Imaginea impecabilă a omului de afaceri a fost însă știrbită de articolele publicate de jurnaliștii de la cancan.ro. Potrivit acestora, Florin, care face parte din numeroasa familie Pastramă, denumită de presă și „clanul Pastramă”, în care se regăsesc mulți membri înstăriți, dar și suspectați de comitere a unor infracțiuni.

 • În 2010, jurnaliștii de la „Gândul” au scris despre Florin Pastramă scenarii desprinse din filmele cu mafioți. Acesta ar fi făcut echipă cu avocata Roxana Jianu care a țepuit mai mulți notari, polițiști și oameni de afaceri cu peste trei milioane de euro, vânzându-le acestora imobile, chipurile, scoase la executări silite. După ce primea banii, ca să scape de presiunile celor păgubiți, intervenea Florin Pastramă, „expert în amenințări cu moartea”. Altfel, era șoferul și garda de corp a avocatei. 

Avocata Roxana Jianu a fost condamnată, în 2010, la 11 ani de închisoare pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, și la 3 ani de închisoare pentru uz de fals și alți 3 ani pentru fals.

 • Tot Pastramă ar fi fost folosit și la spălatul banilor proveniți din ţepe, prin intermediul unei agenții imobiliare controlate de clan, mai scriu cei de la „Gândul”.

Fratele lui Florin, Ștefan Pastramă, nu ar fi străin nici el de afacerile cu imobiliare, întrucât este administratorul unei agenții. Ștefan a fost acuzat că a condus un grup care sechestra bătrâni, pe care îi deposeda de apartamente prin metode halucinante: îi răpea și îi ținea într-o magazie mizeră, într-un sat din Călărași, până când reușea să le vândă apartamentele în baza unor certificate medicale psihiatrice false.

Lasa un raspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.