Cât de utilă este o centrală electrică? Unde se poate monta şi cum pot fi evitate facturile mari la electricitate?

Utilitatea unei centrale electrice este uşor de înţeles de către toţi cei care înţeleg necesitatea încălzirii în perioada rece şi imposibilitatea racordării la reţeaua de gaze naturale. O centrală electrică este o investiţie foarte bună pentru locuinţele mici, pentru garsoniere, casele din zonele în care racordarea la reţeaua de gaze naturale nu este posibilă, dar şi pentru cei care nu dispun de spaţiu de depozitare a combustibilului solid.

Ce este centrala electrică şi cine poate opta pentru această variantă?

Centrala electrică este un dispozitiv de încălzire foarte eficient, o variantă ideală care asigură căldura şi apă caldă necesare confortului personal. Centralele electrice sunt eficiente, dar mult mai costisitoare decât centralele pe lemne sau pe gaz din punct de vedere al consumului, pentru că în general, cheltuielile generate de consumul de electricitate sunt de patru ori mai mari în aceleaşi condiţii de volum şi temperaturi interioare şi exterioare.

Dar există şi o serie de numeroase avantaje pe care le oferă utilizatorilor centrală electrică, precum costurile mai mici de instalare şi de punere în funcţiune, dar mai ales faptul că nu necesită intervenţia unor specialişti pentru punere în funcţiune. Centrala electrică reprezintă un sistem de încălzire foarte puternic şi fiabil, folosit mai ales în locuinţe, în proprietăţi rezidenţiale, dar şi comerciale sau industriale.

Cele mai citite articole

Centralele electrice sunt alimentate de energie electrică, însă funcţionează după principii clare şi similare cu cele folosite de centralele pe arderea combustibilului solid. Aceasta centrală are un aspect elegant, dispune de un rezervor cu apă care conţine o conductă de intrare şi una de ieşire, în care se afla elemente electrice de încălzire. După ce elementele sunt încălzite, apa care trece peste ele se încălzeşte şi ea, iar când apa atinge o temperatură mare, pompa electrică mută apa din centrală prin conductă de ieşire spre radiatoarele şi caloriferele din casă.

Avantajele centralei electrice

Spre deosebire de alte dispozitive de încălzire, centrală electrică este un sistem fiabil şi ecologic ce produce căldură şi nu emite substanţe periculoase. De asemenea, centrală electrică nu poluează mediul înconjurător fonic, nu generează reziduuri şi asigură o temperatură constantă. Fără doar şi poate, centrală electrică asigura un confort superior chiar şi în zonele unde nu este disponibilă conectarea la reţeaua de gaze. Modelele de central electrice sunt recomandate pentru spaţiile mici de locuit, îndeosebi pentru că preţul energiei electrice este mai mare decât celelalte tipuri de resurse folosite pentru încălzire.

Penele de curent şi preţul facturii de electricitate – dezavantajele centralei electrice care pot fi trecute cu vederea

Înainte de a investi într-un astfel de dispozitiv, cumpărătorii trebuie să se întrebe cât consumă o centrală electrică mai ales dacă au o locuinţă foarte mare de încălzit. De asemenea, trebuie să poată gestiona în mod corespunzător posibilele pene de curent care pot avea loc cu ajutorul unui generator electric.

Dacă preţurile de achiziţie ale centralelor electrice sunt mai mici comparativ cu alte tipuri de centrale, preţul plătit lună de lună la factura de electricitate este foarte important.

Cele mai citite articole