Cât costă şi cum se montează încălzirea în pardoseală?

Cât costă şi cum se montează încălzirea în pardoseală?

Montarea unei centrale termice pe gaz necesită foarte multe acte şi aprobări, însă acestea nu sunt în zadar, ci sunt importante pentru siguranţa sistemului montat. Totodată, folosirea acestei centrale poate fi posibilă atât prin folosirea caloriferelor, cât şi prin montarea încălzirii prin pardoseală. Încălzirea prin pardoseala este mult mai modernă, mai eficientă şi preferată de proprietarii apartamentelor şi caselor moderne, pentru că se elimină astfel inesteticele calorifere. Cu ajutorul unei echipe specializate în instalaţii se poate monta atât centrală termică pe gaz, cât şi încălzirea prin pardoseală.

Cum se montează încălzirea prin pardosela?

Cei care doresc încălzire prin pardoseala dar nu ştiu nici cât costă, nici cum se montează acest sistem, este bine să se informeze înainte pentru a nu face o alegere greşită. Înainte de a înveşti într-un sistem de încălzire prin pardoseală, este important de contactat un proiectant sau departamentul tehnic de ofertare, după care se urmează etapele de montaj.

Cele mai citite articole

Încălzirea prin pardoseala este mult mai confortabilă şi mai estetică decât cea prin calorifere, de aceea se merită investiţia făcută. Paşii necesar de respectat pentru a instala încălzirea prin pardoseala în mod corespunzător sunt:

  • planificarea încălzirii în pardoseală. Fie că se mută în casă nouă sau renovează o casă mai veche, etapă de planificare a instalării încălzirii prin pardoseala este foarte importantă;
  • terminarea montării celorlalte instalaţii. Înainte de a instala un sistem de încălzire prin pardoseală, trebuie terminată instalaţia sanitară, poziţionate traseele de apă caldă, de apă rece şi de canalizare. Se recomandă poziţionarea ţevilor pe marginea camerei, nu pe mijlocul camerei, pentru a rămâne cât mai mult sptiu pentru încălziră în pardoseală. De asemenea, nu trebuie să existe în acelaşi plan instalaţii sanitare, electrice şi termice;
  • pregătirea pentru instalare. Înainte de a instala încălzirea în pardoseală, trebuie să se cunoască dimensiunile camerelor şi să se stabilească traseul ţevilor, pasul între ţevi, lungimea şi numărul de circuite;
  • înainte de montaj se verifică corectitudinea materialelor şi cantităţilor, aşezarea componentelor, curăţenia pardoselii şi că meşterii care lucrează în casa să nu intervină asupra montajului în timp şi după instalare;
  • instalarea propriu-zisă este lăsată pe mâna specialiştilor, care vor şti exact cum să procedeze, ce probe să facă, în ce moment să toarne sapă şi când să monteze automatizarea, mai ales când să facă pornirea.

Cât costă încălzirea în pardoseală?

Un alt subiect important pentru persoanele interesate de acest tip de încălzire, este cel care răspunde la întrebarea “cât costă încălzirea prin pardoseală?Încălzirea prin pardoseala alcătuită dintr-un sistem de ţevi prin care circulă apă caldă are un principiu uşor de funcţionare, pentru că apa este încălzită cu ajutorul unei centrale termice la o temperatură de 50 de grade C. Apa este transmisă spre reţeaua de ţevi montată în sapă de beton din podea printr-un distribuitor pentru încălzire, ce poate încălzi cu uşurinţă suprafeţe întinse şi distribuie căldura uniform.

Referitor la costuri, investiţia într-un sistem de încălzire în pardoseala depinde de suprafaţă ce trebuie încălzită şi de tipul de materiale folosite, în medie preţul ajungând la 10-15 euro per metru pătrat fără automatizare, iar cu piesele de automatizare, preţul poate ajunge la 20 de euro per metru pătrat. Dacă este inclusă şi manopera în preţ, atunci acesta ajunge la 40 de euro per metru pătrat.

Cele mai citite articole