Casele pasive, tot mai căutate de români

Românii devin interesați din ce în ce mai mult de casele pasive, acestea furnizând condiții de viață mult mai sustenabile, ei reușind să obțină avantaje incontestabile în materie de eficiență energetică. Ca urmare a evoluției prețurilor la energie electrică și gaze naturale, proprietarii de locuințe sunt îngrijorați în ceea ce privește consumul de energie, orientându-se către cele mai sigure soluții, capabile să reducă costurile de trai. 

A crescut interesul românilor pentru construirea caselor pasive

O casă pasivă implică investiții considerabile, care trec peste limita convențională a bugetului standard pentru o locuință. Însă, în astfel de cazuri, costurile sunt justificate în totalitate, deoarece o astfel de casă aduce în timp avantaje majore privind:

  • Valoarea facturilor lunare;
  • Nivelul de confort în locuință;
  • Independență din perspectiva consumului de curent electric.

Când ne gândim la case pasive, instant vorbim de izolație termică avansată, sistem modern de încălzire/răcire, energie regenerabilă și sisteme inovatoare de uși și ferestre. Aceste case nu sunt convenționale, ele sunt în esență, standarde de eficiență dobândite în urma unor investiții și certificări.

Un rol cheie în acest tip de construcție îl au sistemele arhitecturale alese. O astfel de locuință impune alegerea unor sisteme cu performanțe de top în ceea ce privește izolarea termică și eficiența energetică. 

În acest sens, o soluție sigură la care pot apela proprietarii de locuințe o constă investirea în sisteme de ferestre si usi din aluminiu. Pentru dezvoltarea unor sisteme arhitecturale performante, aluminiul este unul dintre materialele premium capabile să răspundă noilor standarde actuale de siguranță, sustenabilitate și eficiență energetică. În plus, aluminiul se poate plia oricărei nevoi de design pe care o are proprietarul casei.

Sistemele arhitecturale ALUMIL – Ideale pentru casele pasive

Cele mai citite articole

Cu o experiență de peste 30 de ani, ALUMIL concepe și pune la dispoziția clienților săi sisteme de uși și ferestre din aluminiu la cele mai înalte standarde de calitate. 

ALUMIL este un important nume ce activează în industria ferestrelor și ușilor, fiind recunoscut pentru produsele sale inovatoare și viziunea sustenabilă în baza căreia dezvoltă aceste soluții arhitecturale.

ALUMIL deține în portofoliul său sisteme moderne de uși și ferestre ideale care îndeplinesc cu succes cerințele de izolare avansată, ele fiind perfecte pentru construcțiile pasive cu zero sau aproape zero consum de energie. 

Mai mult decât atât, astfel de soluții prezintă garnituri special concepute care asigură o etanșeitate corespunzătoare, eliminând astfel orice risc de pătrundere a aerului rece în casă.

Mizând pe ferestre și uși din aluminiu, proprietarii se pot bucura de un consum optimizat, valori mai mici la facturile lunare și bineînțeles, un confort termic înalt.

Important de menționat este că în portofoliul ALUMIL se regăsesc numeroase sisteme de uși și ferestre certificate de Institutul pentru Case Pasive. Această certificare fiind practic o dovadă a performanțelor superioare pe care le oferă soluțiile inovatoare ALUMIL.

Cele mai citite articole