Care sunt serviciile de care poti beneficia la birou notarial?

Care sunt serviciile de care poti beneficia la birou notarial?

Persoanele care au nevoie de ajutor de specialitate cand vine vorba despre chestiuni legale au libertatea de a apela oricand la serviciile dintr-un birou notarial bun. Cu ajutorul expertilor, indivizii pot gasi cele mai bune solutii pentru problemele pe care le intampina, reusind astfel sa ajunga la rezultatul dorit. Care sunt, insa serviciile? Raspunsul se regaseste in randurile de mai jos.

Contracte

Notarii au capacitatea de a se ocupa de intocmirea a numeroase tipuri de contracte, incepand de la promisiunile bilaterale de vanzare (antecontracte), contracte de vanzare clasice, fie ca este vorba despre bunuri mobile sau imobile, contracte de schimb, contracte de donatie si pana la contracte de imprumut, contracte de ipoteca imobiliara sau contracte de inchiriere ori contracte de comodat, care au ca obiect autoturisme.

Declaratii si procuri la un biroul notarial

Pe lista serviciilor de care indivizii se mai pot bucura la un birou notarial se numara si redactarea si autentificarea declaratiilor. Este vorba despre documente care sunt necesare in anumite situatii si fara de care nu se pot solutiona cazuri importante.

Conventii matrimoniale

Un alt aspect important de care trebuie sa tina cont cei care au nevoie de serviciile expertilor este acela ca au acces astfel la cele 3 tipuri de regimuri matrimoniale, care sunt consecrate prin legislatia din Romania. Este vorba despre regimul comunitatii legale, regimul comunitatii conventionale, respectiv regimul separatiei de bunuri. Fiecare dintre cele 3 tipuri regimuri presupune reguli stricte referitoare la dobandirea, administrarea, dar si dispozitia veniturilor sau bunurilor sotilor, precum si reguli vizavi de datoriile acumulate de ambele parti.

Cele mai citite articole

Succesiuni

Printre serviciile de care notarii se mai pot ocupa se numara si cele referitoare le succesiuni. Esential este ca indivizii sa se prezinte la cabinet cu urmatoarele documente: certificatul de deces, actele de stare civila (pentru mostenitori), hotararile judecatoresti sau certificatele (daca este cazul), declaratiile de optiune succesorala (daca au fost acordate), testamentul, actele de proprietate (contractele de vanzare/cumparare, contractele de donatie, contractele de schimb), respective certificatele de atestare fiscala pentru bunurile care compun masa succesorala eliberata de organele fiscale competente, dar si actele de concesiune ori adeverintele eliberate de administratia cimitirelor.

Divort

In vederea solutionarii procedurilor de divort, indivizii trebuie sa se prezinte si ei la un notar, acolo unde pot afla care sunt solutiile pe care le au la indemana pentru a ajunge la un consens amiabil. Ideal este ca adultii sa incerce, pe cat de mult posibil sa termine casniciile in conditii bune pentru ambele parti de dragul anilor petrecuti impreuna.

Alte proceduri notariale

Exista si alte tipuri de proceduri notariale pe care le pot accesa indivizii atunci cand este cazul. Printre acestea se numara legalizarea copiilor de pe inscrisuri, legalizarea specimenelor de semnatura si a semnaturii traducatorului sau certificarea unor fapte.

Recomandat este ca toti oamenii sa apeleze la un notar bun ori de cate ori au de solutionat situatii legale complicate. Avand de partea de lor specialisti de incredere in domeniu, indivizii au certitudinea ca vor obtine rezultatele dorite cat mai curand!

Cele mai citite articole