Care sunt cele mai importante criterii de evaluare pentru obținerea unui credit IFN

Creditul pentru nevoi personale reprezintă un real ajutor în situațiile dificile, când nu dispui de bani și trebuie să rezolvi anumite probleme urgente. Oricare ar fi motivul, un impas financiar nu suportă amânare, iar cel mai simplu mod de a avea acces rapid la fondurile necesare este creditul IFN. Iată care sunt cele mai importante criterii de evaluare pentru obținerea unui împrumut de la o instituție financiară nebancară:

Dovada unor venituri periodice demonstrabile

Creditul IFN nu presupune condiții atât de stricte precum cele impuse de bănci, însă este important ca solicitantul să facă dovada unor venituri periodice. Nu sunt eligibile doar persoanele care au un salariu lunar ori o pensie, ci poți obține suma de care ai nevoie accesând un credit IFN și când încasezi alocație, primești șomaj, ai venituri din chirii, câștiguri din dividende sau alte tipuri de indemnizații demonstrabile.

Reședința în România

Unul dintre criteriile esențiale pentru acordarea creditului nebancar este ca solicitantul să fie rezident în România. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, rezidentul este o persoană care îndeplinește măcar una dintre următoarele condiții, respectiv are domiciliul în țară, se află în România cel puțin 183 de zile într-un an, este cetățean român și lucrează în străinătate în calitate de funcționar ori angajat al României într-un alt stat.

Vârsta cuprinsă între 20 și 70 de ani

În general, ca să poți aplica pentru un împrumut IFN trebuie să te încadrezi în intervalul de vârstă 20-70 de ani. Cele mai multe instituții financiare nebancare solicită ca potențiali clienți să aibă 20 de ani împliniți la accesarea creditului, însă există și finanțatori care acceptă și tineri care 18 sau 19 ani. În ceea ce privește vârsta maximă, pot obține finanțare oamenii de 70 de ani, dar, la fel, pot exista cazuri când li se permite accesul la creditare și persoanelor care au împlinit 75 de ani.

Cont bancar valabil

Cele mai citite articole

Existența unui cont bancar valabil reprezintă un criteriu important de evaluare întrucât suma de bani împrumutată va fi transferată direct solicitantului, în doar câteva ore de la transmiterea cererii. Întreaga procedură de  accesare a creditului IFN se derulează online, fără să existe vreo interacțiune fizică între părți.

Totodată, acestui cont bancar trebuie să-i fie atașat și un card și, în plus, este de preferat ca persoana care vrea să obțină împrumutul să aibă activă și opțiunea Internet Banking. Mai mult de atât, dispozitivul folosit trebuie să aibă acces la internet pentru că solicitarea de credit se realizează pe pagina web a instituției, documentele se transmit online și banii vor ajunge direct în contul clientului.

Istoricul de credit

Poți obține un credit IFN dacă nu ai obligații financiare curente, incidente, restanțe sau întârzieri la plată. Instituție financiară nebancară poate verifica istoricul tău de credit pentru a vedea cum ai gestionat împrumuturi anterioare. De asemenea, există posibilitatea să ia în considerare datoriile existente atunci când decide dacă să-ți acorde un credit.

Nu există riscul să le fie respinsă solicitarea pentru un împrumut IFN clienților care au deja un credit imobiliar ori un alt împrumut de nevoi personale, dar dau dovadă de o bonitate impecabilă.

De regulă, condițiile de eligibilitate nu sunt restrictive în cazul creditului IFN. Din contră, acestea pot fi îndeplinite de un salariat, dar și de un pensionar ori un șomer. Prin urmare, atunci când ai probleme financiare, solicită un împrumut nebancar pentru a-ți rezolva urgențele fără să prea mult efort.

Cele mai citite articole