Care este rolul arhitectului si de ce nu poti renova sau construi nimic fara ajutorul sau?

Rolul arhitectului pentru proiecte de orice fel este esential pentru ca modul in care se va desfasura ulterior proiectul de construire depinde de el. Astfel, este nevoie de o vizita intr-un birou de arhitectura ori de cate ori trebuie sa fie facute renovari sau alte tipuri de lucrari de constructie. Trebuie sa se stie ca arhitectii sunt profesionistii care sunt implicati in intregul proces de construire a unei cladiri (sau in planificarea fiecarei etape de construire).

Inca din primele etape ale unui proiect de constructie, se va trece prin ceea ce este cunoscut sub numele de etapa de proiectare sau proiect arhitectural, care poate incepe cu dezvoltarea de idei impreuna cu clientul (convenirea si stabilirea bugetului total care poate fi alocat viitoarei cladiri, evaluarea nevoilor fiecarei familii pentru a ajusta designul si rezultatul final astfel incat sa raspunda cerintelor, consiliere cu privire la toate indoielile care pot aparea pentru clienti), ajuta la alegerea profesionistilor, constructorilor, echipei de executi.  Analiza nevoilor de personal sau furnizori si impactul unei noi constructii asupra mediului local sunt de asemenea in sarcina unui arhitect. In realitate, arhitectii sunt atat compozitori, cat si dirijori, facand o paralela in muzica.

De ce proiecte se pot ocupa arhitectii?

A se retine ca in prezent exista reglementari interminabile care trebuie respectate: urban, de mediu, constructii etc. Proiectele arhitecturale trebuie sa respecte fiecare dintre aceste reglementari.

Arhitectii lucreaza alaturi de contractori; se asigura ca lucrarile sunt desfasurate cu respectarea standardelor si normelor de baza care reglementeaza cladirea, ca procesul de constructie este cel mai durabil si mai putin poluant, ca rezultatul final este functional si placut din punct de vedere estetic.

Cele mai citite articole

Tot ei sunt cei care ajuta la obtinerea autorizatiilor pentru ca noua constructie sa dispuna de toate utilitatile si sa functioneze asa cum doreste proprietarul. Asta inseamna ca tot arhitectul este cel care se ocupa de o autorizatie ISU, atunci cand este necesara una.

Ce fac arhitectii mai exact?

Arhitectii proiecteaza si planifica spatii (structuri si orase), tinand cont de aspect (estetica), siguranta si accesibilitate, functionalitate pentru client, cost si detaliile cu privire la utilizarea materialelor de constructii si proceselor care nu distrug mediul inconjurator. Ei gestioneaza proiectul de constructie (proiectele mari vor avea un arhitect de proiectare si un arhitect manager de proiect) si, cel mai important, comunica idei. Rolul arhitectului este de a transforma ideile (o activitate mentala) in realitate (mediul construit).

Examinarea istoriei schitelor din spatele unei structuri indica adesea dificultati in comunicarea ideilor de design. Un arhitect licentiat este singurul designer care poate fi numit in mod legitim „arhitect”. Ca profesionist, arhitectul este supus din punct de vedere etic codurilor de conduita si trebuie sa aiba incredere sa respecte toate regulile si reglementarile asociate unui proiect de constructie.

De aceea, atunci cand trebuie construita o noua casa sau orice alt tip de constructie, este important sa se ia in calcul colaborarea cu cei mai buni arhitecti disponibili astfel incat rezultatele sa fie pe masura asteptarilor.

Cele mai citite articole