Care este averea lui Andy Popescu?

Care este averea lui Andy Popescu?

Nu demult statutul de vedetă era obținut, în general, de actori de cinema, cântăreți și sportivi, dar odată cu evoluția Internetului, celebritatea a cunoscut noi forme. Persoane necunoscute până mai ieri au ajuns să fie urmărite de sute de mii și chiar milioane de abonați pe conturile lor private de Youtube, câștigând din asta nu doar celebritate, ci și bani frumoși.

 • Un astfel de caz este și cel al lui Andy Popescu, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri de la noi, a cărui avere ajunge, cel mai probabil, la câteva milioane de euro.

Hai să vedem cine este Andy Popescu, cum a intrat el în lumea afacerilor, ce avere are și ce businessuri conduce.

Cine este Andy Popescu

Născut în București în urmă cu 41 de ani, Andy Popescu a devenit celebru pentru filmulețele sale cu mașini de lux, filmulețe care îmbină datele tehnice cu informații inedite și, uneori, cu povești despre posesorii bolizilor. 

 • La rândul său, vloggerul se mândrește cu o colecție impresionantă de mașini de lux.

Înainte de a se apuca de car vlogging, Andy Popescu a absolvit Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu” din București, continuându-și studiile la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Capitală, la Facultatea de Management.

Înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes vloggeri din România, atrăgând milioane de vizualizari pe canalul său de YouTube, unde testează mașini și vorbește despre industria auto, Popescu și-a încercat norocul cu alte afaceri.

 • „Am pornit de mic, ținând cont de ceea ce mi-a spus bunicul meu, că nu e bine să am șef”, mărturisea Andy Popescu într-o discuție cu vloggerul Shelly.
 • Primul lui business a fost o fermă de struți, cu care nu s-a descurcat atât de bine, pierzând 80.000 de euro. 

Eșecul cu această afacere avea să îl învețe un lucru: că atunci când faci un business doar să câștigi bani, fără să fii pasionat, cel mai probabil „nu o să îți iasă”. 

 • Mai departe, a început o afacere cu vipere, cu care și-a riscat viața dar și 50.000 de euro, pe care i-a pierdut, scrie newmoney.ro.

Moștenirea de familie, cipriotul escroc și prima mașină

Alături de mama și unchiul său

Pe vremea în care el era la gimnaziu, familia lui Andy Popescu a moștenit un teren, la marginea Bucureștiului, care acum valorează în jur de 5-6 milioane de euro. Aveau să primească o ofertă din partea unei firme din Cipru pentru jumătate din teren. 

 • Negociatorul oferea 6 milioane de euro, dar îi spunea patronului său cipriot că tranzacția face 9 milioane de euro, iar familia lui Andy Popescu ar fi trebuit să îi întoarcă negociatorului 3 milioane de euro. Mama lui Andy a refuzat să mai vândă firmei din Cipru, iar anii următori au vândut anumite părți din terenul moștenit. 

„Prima bucată de pământ am vândut-o pe 100.000 de euro și țin minte că mama mi-a dat mie 5.000 de euro și mi-am luat un Opel Calibra, care la acea vreme era o mașină incredibilă. Mama mi-a spus că dacă vreau mai mulți bani, să îi câștig, să îmi fac un business și să fac ceva cu viața mea”, povestește Andy Popescu.

Așa s-a hotărât să deschidă o fermă de struți, afacere care i-a adus o pagubă de 80.000 de euro, apoi crescătoria de vipere. 

 • „Mi-am riscat viața pentru că eu însumi mulgeam viperele pentru venin”, mărturisea vloggerul anul trecut într-un interviu pentru Antena 1. Veninul de viperă s-a dovedit o afacere profitabilă, iar asta l-a făcut să-și vândă apartamentul pentru a extinde businessul. 

Fabrică de Bitcoin, vlogging și service de carbonizare

Cele mai citite articole

Chiar dacă marea sa pasiune sunt mașinile, Andy are mai multe afaceri. A investit suma de 100.000 de euro într-o fabrică cu care produce monede virtuale.

 • „Am redeschis (în 2017) fabrica de Bitcoin, pe care o închisesem înainte cu 5 ani, pentru că nu mă pricepeam așa bine să o administrez. Dacă aș fi continuat în tot acest timp cu fabrica de Bitcoin, aș fi avut în 2018 zeci de milioane de euro doar din Bitcoin”, declara vloggerul în urmă cu 4 ani.

Mai departe, Andy Popescu a deschis un service de carbonizare a motoarelor auto, dedicată îndepărtării depunerilor de pe motoarele diesel.

 • În 2018 a început să se apuce serios de vlogging și asta dintr-o întâmplare, după ce în 2015 contul său exploda, când posta un filmuleț în care conduce un M5 prin București, în urma căruia a ajuns celebru.

„Eu m-am ocupat de vlogging din 2018, dar am materiale video şi din 2006. Pentru că atunci nu existau reţelele sociale şi am uploadat mateialele pe Youtube ca să le trimit la toţi prietenii, le trimiteam direct link-ul. La un moment dat, am plimbat un prieten (cu mașina) și acel clip a ajuns viral şi aşa am ajuns cunoscut, să am acei 3.000 de abonaţi. Aceşti 3.000 de abonaţi m-au ajutat în 2018, când am început să fac vlogging”, a declarat Andy Popescu pentru Antena 1.

 • Vloggerul spune că ajuns să aibă atât de mult succes pe Youtube pentru că filmulețele lui, în care prezintă mașini de lux, sunt altfel.

„Am început să fac vlogging pentru că am ajuns la concluzia că deși afacerile îți aduc o recompensă financiară și te ajută, e mult mai bine să faci ceea ce simți și simțeam să fac review-uri auto și asta am și făcut. Doar că nu făceam cum face toată lumea, adică să vorbești de o mașină, ci aduceam proprietarii acelei mașini, care dădeau o părere sinceră. Oamenii au apreciat foarte mult chestia asta și din aceasta cauza am ajuns să fiu așa de cunoscut”, a mai povestit Andy.

 • Anul trecut, Andy Popescu se afla pe locul 166 în România cu pagina sa de Youtube, conform socialblade.com. Astăzi, vloggerul are peste 640 de mii de subscriberi şi aproape o sută de milioane de vizionări pe Youtube.

Mașini de sute de mii de euro și posibilitatea de a fi închiriate contra cost

Andy Popescu este deseori invitat, cu mașinile sale impresionante, în emisiuni, în filmulețele altor vloggeri celebri și în videoclipuri. 

 • Acum în garajul său se regăsesc un BMW M6, un BMW i8, un Lamborghini Aventador și o Tesla Model 3, mașini care însumează peste  500.000 euro.

Fire întreprinzătoare, Andy pune la dispoziția pasionaților de mașini cu mulți cai putere posibilitatea de a închiria unele dintre mașinile sale, iar în cazul Lamborghini-ului, vloggerul le oferă, contra cost, doritorilor o cursă cu el la volan.

frfr.png
 • De exemplu, pentru o cursă de 90 de minute, în care poți conduce Tesla Model 3 sau BMW i8 trebuie să scoți din buzunar 1.199 lei. Poți fi însoțit de alte două persoane, combustibilul este inclus și ai posibilitatea nelimitată de a filma și fotografia întreaga experiență. Dacă vrei să ai și șofer inclus, prețul se reduce la 999 lei. Pachetul beneficia la un moment dat pe Internet de un discount de 25%.
 • Cei care vor să ia parte la o plimbare în Lamborghini Aventador, cu Andy Popescu la volan, vor trebui să plătească 569 lei pentru 20 de minute.

Afaceri cu imobiliare și cursuri „de făcut bani”

Un alt domeniu din care Andy Popescu face bani este cel imobiliar. 

 • Vloggerul a construit un ansamblu rezidențial, la 8.5 km de Piața Unirii, în Bragadiru, proiect care include 15 case de vânzare, de câte 120 mp utili, dispuse cu balcoane, locuri de parcare și curte. Prețul unei case vândute de Andy Popescu este de 85.000 euro.

În plus, cei care vor să ia lecții de la Andy Popescu despre cum să aibă succes în afaceri pot cumpăra de pe site-ul acestuia 6 episoade cu „sfaturi și idei de business pe înțelesul tuturor, dar și cum să faci primii bani”.

Ce avere are acum Andy Popescu?

Chiar dacă evită să vorbească despre averea sa, cel mai apreciat car-vlogger din România mărturisește că „am câteva afaceri care îmi generează venit pasiv şi îmi permit să îmi trăiesc viața exact așa cum vreau”.

O declarație ceva mai explicită referitoare la averea sa a fost făcută în 2018.

 • „Trebuie să îți drămuiești bine banii, să nu cheltuiești mai mult decât îți permiți. Eu acum mi-aș permite să îmi iau 3 Lamborghini, dar nu o fac. Nu îmi iau nici măcar unul. Îmi voi lua un Lamborghini când va reprezenta doar 10% din averea mea”, declara Andy Popescu, în 2018, într-un vlog.

Nu știm cât de consecvent a rămas cu principiile sale, dar în 2020, Popescu și-a cumpărat un Lamborghini Aventador S Coupe Full carbon, fabricat în 2018. Mașina cu un preț de catalog de 400.000 de euro, l-a costat pe vlogger 270.000 euro. 

 • Dacă s-a ținut de cuvânt și primul său Lamborghini a reprezentat 10% din averea sa, înseamnă că averea lui Andy Popescu ar fi ajuns în acel an la aproximativ 2.700.000 de euro.

Cele mai citite articole