Averea lui David Beckham

David Beckham. Dacă acest nume nu îți spune nimic, probabil că te-ai născut prea târziu sau nu înțelegi de ce unii oameni aleargă după o minge timp de 90 de minute.

În orice caz, el este un fost fotbalist englez și nu doar atât, este una dintre legendele cunoscute în întreaga lume.

  • După o strălucitoare carieră fotbalistică de 21 de ani, cu 19 trofee majore și multe alte realizări, celebrul jucător a părăsit lumea fotbalului, dar nu înainte de a-și construi brandul personal și de a acumula o avere netă impresionantă de 450 de milioane de dolari.

Primii ani din viață și începutul carierei

Numele său complet este David Robert Joseph Beckham și s-a născut pe 2 mai 1975 în Leytonstone, Londra, Anglia. De când era copil, lui David i-a plăcut să joace fotbal. 

Își amintește și acum de momentele din școală când profesorii îi adresau nelipsita întrebare: „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”. Răspunsul lui era întotdeauna: „fotbal”, chiar și când profesorii reveneau și îl întrebau: „mă refer la o meserie adevărată. Ce vrei să fii?”

  • Cu acest vis înrădăcinat în inima lui și având ambii părinți fani înrăiți ai legendarei echipe de fotbal, Manchester United, David a crescut jucând fotbal la cluburi de juniori. Și-a demonstrat talentul și determinarea încă de la vârsta de 11 ani, când a câștigat o competiție de talente. Așa a ajuns în vizorul oficialilor lui Manchester United.

La scurt timp, i-au oferit o șansă și în 1991, când abia împlinise 16 ani, David Beckham a semnat un contract ca stagiar în echipa de juniori a lui Manchester United. Doi ani mai târziu, la 18 ani, a ajuns în club ca jucător profesionist și înainte de a împlini 20 de ani a jucat pentru echipa mare a lui Manchester.

Cariera de fotbalist

În timpul primului său sezon ca profesionist, Beckham a jucat un rol cheie, ajutând-o pe Manchester United să câștige titlul în campionat și Cupa. 

Mai târziu, în 1996, a atras atenția multora când a marcat un gol de la jumătatea terenului. În anii care au urmat a ajutat echipa să obțină mai multe titluri de campioană, dar, și mai important, Beckham a fost cel care a contribuit ca Manchester United să întoarcă scorul  în finala Ligii Campionilor din 1999.

  • Nu a durat prea mult până când David a fost numit cel mai bun jucător din lume și unul dintre jucătorii de elită ai sportului din toate timpurile. 

După ce a ajutat Manchester United să câștige și mai multe titluri în campionat, s-a transferat la Real Madrid în 2003. 

  • Patru ani mai târziu, a semnat un contract record de 250 de milioane de dolari, pe cinci ani, cu L.A. Galaxy din SUA. Mișcarea a fost susținută și de soția sa, Victoria Beckham, și a acționat ca un impuls pentru cariera ei de designer de modă.

Pentru David, la L.A. Galaxy, lucrurile nu au mers prea bine, pentru că aici cariera lui a fost marcată de multe accidentări. Dar, în ciuda acestui lucru, Beckham s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Cele mai citite articole

De-a lungul carierei, a jucat și la AC Milan, Paris Saint-Germain și, bineînțeles, a reprezentat echipa națională a Angliei în Cupele Europene și la Campionatele Mondiale. S-a retras în 2013, dar nu înainte de a pune bazele următoarelor aventuri și afaceri.

Contracte de publicitate și afaceri

Cu un an înainte de a se retrage din fotbal, Beckham a intrat în lumea modei, lansând propria linie de lenjerie intimă pentru H&M. Pe lângă asta, el și-a păstrat în continuare contractul cu cel mai important sponsor, celebrul brand Adidas, care îi oferise primul contract în valoare de 13 milioane de dolari în 1998.

  • Există o mulțime de alte branduri de top cu care Beckham a lucrat în trecut sau cu care lucrează și astăzi, unele dintre ele fiind Sainsbury’s, Armani, Gilette, ceasuri Breitling, Haig Club whisky, LVS, Belstaff și Sky TV.

În primul an după retragere, David Beckham a câștigat 75 de milioane de dolari, mai mult decât în cel mai profitabil an din cariera sa de fotbalist. Nu a fost o surpriză, deoarece imaginea, faima și numele său în întreaga lume fac o combinație profitabilă. Oh, și să nu uităm de soția sa, Victoria, care a contribuit la imaginea lui.

  • Apropo de asta, cuplul a înființat Beckham Brand Holdings Ltd, sub care își desfășoară activitatea celelalte companii. Una dintre ele este DB Ventures, compania lui Beckham care se ocupă în continuare de Seven Global LLP, companie prin care își comercializează liniile de îmbrăcăminte, accesorii și parfumuri, și Footwork Productions, care se ocupă de oferte legate de drepturile sale de imagine.

Case și mașini

În 2007, când familia Beckham s-a mutat în SUA, a cumpărat o casă impresionantă de 22 de milioane de dolari, în Beverly Hills. Probabil că nici măcar nu s-au uitat la preț, deoarece David tocmai semnase acel contract de 250 de milioane de dolari cu echipa de fotbal L.A. Galaxy. 

Soții Beckham au scos casa la vânzare în 2016 pentru suma de 30 de milioane de dolari. După cum se vede s-a dovedit o investiție bună. 

  • Și mai impresionantă este proprietatea lor luxoasă de la țară, din Cotswolds, în sudul Angliei, pe care au achiziționat-o în 2015 pentru, țineți-vă bine, 41 de milioane de dolari. Proprietatea este suficient de mare pentru a include 380 de terenuri de fotbal.

Unele surse susțin că este cea mai scumpă casă din Marea Britanie. Acest lucru nu ar trebui să surprindă pe nimeni, deoarece este un conac istoric construit în 1865 și se mândrește cu zece dormitoare, cinci săli de recepție pentru oaspeți, multe săli de mese, grădini și garduri vii uimitoare și dealuri pitorești de jur împrejur.

  • Acum să trecem la mașini. Unii ar spune că colecția de mașini a lui Beckham se potrivește cu noua sa proprietate. Include câteva vehicule de lux drăguțe, cum ar fi un Porsche 911 Turbo, un Audi S8, un Ferrari Scaglietti, două BMW-uri, un Bentley Bentayga și un Continental SuperSport, un Rolls-Royce Phantom și Ghost și un Jaguar F-Type Project 7 exclusiv.

În plus, David are și o colecție destul de impresionantă de motociclete.

Averea netă a lui David Beckham de-a lungul timpului

David Beckham a parcurs un drum lung de când a început să joace la Manchester United. În ultima parte a carierei sale, câștiga peste 40 de milioane de dolari pe an, dar acum încasează și mai mult decât atât. 

Anul cu cele mai mari încasări din cariera sa a fost 2012, cu 51 de milioane de dolari, dar acea sumă a fost depășită după retragerea din fotbal, când a strâns 75 de milioane de dolari în 2014. Imaginea pe care și-a construit-o îi aduce venituri considerabile.

  • De la un contract de imagine de 13 milioane de dolari cu Adidas în 1998, a ajuns să semneze, în 2003, cu aceeași firmă un contract pe viață în valoare de 130 de milioane de dolari. Acum gândiți-vă la toate contractele de publicitate pe care le are cu multe alte mărci.

În plus, compania sa, DB Ventures a realizat un profit de 47 de milioane de dolari în 2015, ceea ce a adăugat mai mulți bani la averea sa netă, deja uriașă, de 450 de milioane de dolari. 

  • Ca să nu mai vorbim că averea soției sale Victoria Beckham se ridică și ea la alte 450 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă că soții Beckham vor avea în curând peste 1 miliard de dolari.

Cele mai citite articole