Avantajele plafonierelor de baie si cum le alegem

Avantajele plafonierelor de baie si cum le alegem

Spre deosebire de alte camere din locuinta noastra, in baie lumina este aproape in exclusivitate artificiala. Multe bai au ferestre foarte mici care dau in balcoane, in exterior, in zone unde lumina naturala ajunge mai greu.

De aceea in baie trebuie sa avem corpuri de iluminat moderne si foarte rezistente la umezeala si la schimbari de temperatura. In baile noi veti vedea becuri deasupra oglinzii sau in lateralele ei, acesta este un loc clasic unde se pot pozitiona corpuri de iluminat clasice.

Lumina care vine din zona oglinzii s-ar putea sa nu se distribuie uniform, nu avem lumina de calitate in toata baia, asa ca avem nevoie de alte corpuri de iluminat pentru a ne bucura de o atmosfera cat mai placuta in timpul petrecut in baia noastra.

O optiune ideala pentru baile moderne este plafoniera. Plafonierele se monteaza pe tava, sunt simplu de intretinut si de reparat, se inlocuieste rapid becul LED. Led-urile montate pe aceste plafoniere sunt rezistente, nu contin substante toxice, pot functiona si 50.000 de ore pana sa necesite schimbare.

In functie de decor si de dorintele fiecaruia putem avea plafoniere de baie cu design simplu, plafonierele se aplica in orice zona a tavanului, se pot monta si mai multe, lumina este intensiva si uniforma de fiecare data.

Forma plafonierelor este rotunda, dar pot fi si patrate sau ovale, au diverse forme si sunt foarte bune pentru spatiile mici sau mari din bai.

Cele mai citite articole

Daca in baie aveti faianta inchisa la culoare puteti sa montati si doua plafoniere cu lumina puternica, culorile inchise nu reflecta lumina prea bine, e de preferat sa aveti faianta deschisa la culoare pentru o lumina perfecta in baie.

Pentru a vedea cat mai clar ce aveti de facut in baie trebuie sa alegeti becurile LED pentru plafoniere de baie cu lumina alba-rece, pentru o fidelitate cat mai mare in redarea culorilor.

Nu trebuie sa uitam ca iluminatul baii este esential si pentru relaxarea noastra acolo, deci trebuie sa investim in corpuri de iluminat moderne si rezistente, foarte usor de curatat, de igienizat la nevoie, cu becuri care fac fata la temperaturi mai mari si la umiditate crescuta.

Lumina din baie este utila si atunci cand ne machiem sau cand vrem sa fim atenti la diverse detalii ale coafurii noastre, la detaliile tinutei, in partea superioara a corpului.

E foarte important sa avem o lumina de calitate in baie si atunci cand facem un dus sau cand vrem sa petrecem mai mult timp in cada, cand vrem sa ne relaxam.

Noile tipuri de corpuri de iluminat pentru baie sunt special gandite pentru a fi eficiente, pentru a putea fi montate in orice fel de spatii si pentru a asigura o lumina de calitate indiferent cat de mare sau de mica este baia.

Cele mai citite articole