Așa arată viitorul vieții intime: roboti sexuali, realitate virtuală și jucării sexuale inteligente

Acum că avem becuri, sonerii, frigidere inteligente și multe altele, este doar o chestiune de timp până când aspectele cele mai primare și intime ale vieților noastre vor deveni mai inteligente prin inteligența artificială (AI). 

Din moment ce obiectele de tehnologie destinată sexului au fost acceptate, în 2020, la Consumer Electronics Show (CES), cea mai mare expoziție IT din lume, fiind expuse la sectorul „sănătate și wellness”, în loc să fie ascunse în spate, ca în anii trecuți, tehnologia menită să sporească experiența sexuală umană ar putea fi pe punctul de a ieși din underground.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni permit inteligenței artificiale să pătrundă în dormitoarele lor și în cele mai intime experiențe, haideți să vedem care sunt posibilitățile, precum și pericolele pe care le-ar putea aduce AI.

Mai mult decât roboți sexuali

Creatorii de science-fiction și-au imaginat un viitor în care roboții sexuali asemănători omului conduc experiența sexuală umană. Cu toate acestea, tehnologia destinată sexului este mai mult decât roboți sexuali. Inclusiv produsele din sex shop-urile online, cum este Love Island, devin tot mai tehnologizate.

Potrivit unui interviu publicat de Forbes cu expertul în tehnologie sexuală și fondatorul „Future of Sex”, Bryony Cole, „sexualitatea cuprinde într-adevăr totul, de la orgasme și plăcere și relații până la educație, sănătate, crime, raportarea agresiunilor, medicină și identitate de gen”, prin identități și preferințe sexuale.

Tehnologia destinată sexului sau „sextech” reprezintă astăzi o industrie de peste 30 de miliarde de dolari, dar conform unui raport de analiză, industria ar trebui să crească la 52,7 miliarde de dolari până în 2026, cu ajutorul vânzărilor online. Companiile lucrează cu febrilitate pentru a inova cele mai interesante produse care au un răspuns inteligent în activitatea sexuală, pentru a profita de această creștere așteptată.

Cele mai citite articole

Aceste produse includ roboți sexuali precum Harmony, o versiune robotizată a unei jucării sexuale din silicon realizată de RealDoll, dar și vibratoare inteligente, stimulatoare, aparate de masaj conectate la aplicație, porno personalizate, realitate virtuală, experiențe sexuale augmentate și altele.

Jucării sexuale inteligente

Inteligența artificială din jucăriile sexuale își propune să atingă aceleași rezultate precum produsele din alte industrii – să învețe din datele colectate de senzori pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor, precum și pentru a o personaliza. Și, la fel ca în alte industrii, companiile care folosesc tehnologia pentru a crea un produs sau un serviciu revoluționar vor avea vânzări mai mari. 

Începând cu Lioness, vibratorul inteligent premiat, creat de femei și comparat cu un „FitBit pentru orgasmul feminin” și continuând cu Osé, un dispozitiv sexual robotic premiat „conceput să imite cele mai bune tipuri de atingere umană”, jucăriile sexuale inteligente sunt responsabile pentru o inovație incredibilă. 

Multe dintre aceste companii sunt conduse de femei care abordează sexualitatea  într-o manieră nouă. Cele mai multe dintre aceste jucării sunt conectate la smartphone-uri prin intermediul unor aplicații care le permit utilizatorilor să învețe mai multe despre sexualitatea și preferințele lor sexuale. Există și gadgeturi pentru bărbați și cupluri, chiar și unele care oferă beneficii atunci când cuplurile nu sunt împreună.

Sexul în realitate virtuală

Deși există întrebări despre consecințele pe termen lung ale permiterii oamenilor să trăiască orice fantezie sexuală prin intermediul inteligenței artificiale și cum ar putea aceasta afecta interacțiunile lor din viața reală cu partenerii umani, realitatea virtuală oferă o modalitate de a explora sexualitatea în siguranță. 

Experiențele sexuale în realitate virtuală sunt astăzi mai realiste decât oricând și multe se bazează pe tehnologie haptică (senzația de atingere). Tehnologia realității virtuale se dezvoltă rapid, creând experiențe foarte realiste. Experiențele sexuale disponibile prin realitatea virtuală vor continua să devină mai captivante în viitor. Multe dintre aceste experiențe VR pot fi combinate și cu alte dispozitive online.

Cele mai citite articole