Amenajarea bucatariei – principalele tendinte pentru anul 2022

Amenajarea bucatariei – principalele tendinte pentru anul 2022

Culori, materiale, finisaje sau amenajare… iata care sunt marile tendinte din noul an 2022 in ceea ce priveste amenajarea bucatariei.

Izolarile sau carantinele succesive ne-au facut constienti de importanta de a locui in spatii bine amenajate, care ne seamana si ne incanta zilnic. Si mai mult decat celelalte camere din casa, bucataria, spatiul de locuit  minunat si cel mai important loc al locuintei, va avea dreptul la mai multe ajustari si reamenajari spre marea noastra bucurie. 

O bucatarie care sa iti semene. Bucataria va trebui in anul 2022 sa imbine de minune functionalitatea, confortul si designul, dar sa reflecte inainte de toate personalitatea si gusturile noastre. Trebuie sa dam frau liber dorintelor noastre estetice, fara sa facem compromisuri in ceea ce priveste partea practica.

Iar aceasta tendinta de personalizare nu se aplica doar bucatariilor contemporane! Daca acestea din urma sunt inca in ascensiune, bucatariile tip cottage, care au un look mai rustic, revin in forta si sunt cel mai bine puse in valoare cu detalii destul de colorate si muluri contrastante, pentru o personalizare maxima, chiar si intr-un stil mai clasic. 

Cele mai citite articole

Scandifornia for ever. Dupa cum o indica si numele sau, este un savant amestec de inspiratie scandinava si californiana. Trebuie sa aduci deci un plus de caldura in bucataria ta in anul 2022 fara sa renunti insa la latura sa mai sobra si mai minimalista. Nordica, cu o latura mai boema, bucataria are cele mai frumoase detalii mai colorate, in nuantele de pastel mai ales, dar si cu jocurile de materiale naturale. 

Liniile mai curbate sunt si ele cele mai in voga. Curbele au luat cu asalt lumea decoratiunilor interioare si nu sunt gata sa o paraseasca. In anul 2022 va trebui sa lasi deoparte si combinatia clasica de stejar si de negru mat si sa indraznesti nuanta de terracotta cu stejar alb intr-un stil mai art deco, care vine sa faca ecou acestor faimoase curbe.

Detaliile care fac diferenta. Tot facand apel la tendinta Scandifornia, trebuie sa indraznesti detaliile care fac diferenta. Gata deci cu minimalismul rece si impersonal. Corpuri de iluminat, manere de la mobila, butoni de la sertare, robinete, dar si obiecte de decor… iata o multime de detalii care aduc cea mai frumoasa estetica pentru bucataria ta. Un auriu solar, un roz auriu ultra sic in mici tuse sunt cele mai bune alegeri pentru o bucatarie rafinata unde iti va face placer sa stai si sa gatesti.

Sobrietate, finete, puritate. Daca iti faci toate placerile in ceea ce priveste culorile, detaliile si materialele  va trebui sa incerci sa scapi de lucrurile care sunt de prisos. Finisajele, ca si blaturile, sunt extra fine. Grosimea partilor laterale ale mobilierului si insulelor este minimizata pe cat posibil, iar inaltimea plintelor si a spatiilor de depozitare este redusa si mai mult. Hotele sunt integrate in plita, cuptoarele devin invizibile, bine adapostite in module de aceeasi culoare, finisajele fronturilor de mobilier amintesc de cele ale electrocasnicelor. Nimic nu ar trebui sa iasa in evidenta, dar totul ar trebui sa fie la indemana si gata pentru folosire!

Pentru a afla care sunt restul lucrurilor pe care ar trebui sa le faci pentru a avea o casa cocheta, cu minim de investitie, poti apela la un designer de interior, recomandarea noastra sunt Studio West Concept, firma de design interior case, apartamente, sedii de companie, restaurante din Timisoara.

Cele mai citite articole