Hrănirea cu laptele praf Hipp a bebeluşilor este uneori o alegere a mămicilor care nu vor să alăpteze , alteori o necesitate, pentru că sunt suficiente situaţii în care femeile nu pot alăpta din cauze medicale. Laptele praf este, aşadar, recomandat de medicii pediatri, neonatologi şi de familie înaintea oricărui alt tip de lapte, cu precădere înaintea laptelui de vacă, cel puţin în primul an al bebeluşului. Dacă mămica îşi doreşte să hrănească bebeluşul cu lapte matern, dar nu are suficient lapte sau situaţia medicală nu îi permite, laptele praf reprezintă soluţia salvatoare.
De ce să NU alegi alimentaţia cu lapte de vacă, ci alimentaţia cu lapte praf
În situaţiile în care alăptarea nu este posibilă sau dorită, mămicile pot opta pentru alimentaţia bebeluşului pe bază de lapte praf. Pentru copii, laptele este hrana de bază cel puţin în primul an de viaţă, dar şi dincolo de vârstă de un an.
Bebeluşii nu pot bea lapte de vacă la vârste foarte fragede pentru că organismul lor este foarte vulnerabil, sistemul digestiv fiind incompatibil cu substanţele oferite de laptele de vacă. Concret, bebeluşii:
· nu pot digera laptele de vacă obişnuit, ci este necesară hrănirea cu o formulă de lapte praf special creată pentru nevoile şi vârsta lor. laptele de vacă are în componenţa proteine în procente ridicate, ceea ce înseamnă că activitatea rinichilor copilului poate fi afectată şi pot să apară alergiile;
· au nevoie de fier şi vitamine, iar laptele de vacă nu le poate oferi. Laptele de vacă nu are în componenţa grăsimi sănătoase pentru sugari, mai ales pentru copiii în deplin proces de creştere şi de dezvoltare;
Cele mai citite articole
· pot primi după vârsta de un an lapte de vacă cu un conţinut mare de grăsimi, cu condiţia ca acesta să fie combinat cu diferite cereale sau alte alimente;
· pot consuma iaurturi şi brânză proaspătă din lapte de vacă, pentru că lactoză din lapte a fost transformată în acid lactic în iaurt.
Cât de des să fie hrăniţi bebeluşii cu lapte praf?
Alimentaţia bebeluşilor cu lapte praf este un subiect de mare interes pentru mămici şi nu numai. În timp ce bebeluşii alăptaţi sunt hrăniţi la cerere, cei hrăniţi cu lapte praf au un anumit program de masă. Bebeluşii sunt diferiţi şi dau simptome de foame la intervale diferite, determinând părinţii să acţioneze în consecinţă şi să le dea de mâncare atunci când cer, nu când consideră că ar trebui să fie hrăniţi.
De asemenea, este foarte important să se ţină cont de graficul de creştere, de recomandările medicului pediatru sau de familie şi de recomandările de pe cutiile de lapte praf. Dacă bebeluşii sunt foarte agitaţi, nu înseamnă că le este şi foame, de aceea părinţii nu trebuie să îi “îndoape” cu biberoane pline de lapte praf în speranţa că astfel se vor linişti.
Nu în ultimul rând, bebeluşii hrăniţi cu lapte praf se vor confrunta cu un flux rapid şi continuu şi vor fi obligaţi să sugă tetina rigidă pentru a nu se îneacă cu lapte, de aceea părinţii trebuie să poziţioneze bebeluşul cât mai comod, să ţină sticla cu lapte în mod corect şi să îl lase să facă pauze de supt.