Alege hota potrivita pentru bucataria ta

Atunci cand gatesti, o problema serioasa o reprezinta faptul ca aburul rezultat in urma fierberii si mirosul emanat se imprastie in toata casa, ceea ce duce la o atmosfera neplacuta.

Pentru a evita aceste neplaceri este recomandat sa ai instalata in bucatarie o hota, care sa fie eficienta corelat cu nevoile tale. Daca gatesti mai rar si foarte putin,atunci nu vei cauta o hota foarte puternica si cu multe functii, insa daca obisnuiesti sa gatesti des atunci ai nevoie de un ajutor mare in bucatarie.

Cum sa alegi hota potrivita pentru bucataria ta?

In primul rand vei tine cont de spatiul in care vei monta aceasta hota. Pentru ca exista diferite modele, in functie de dimensiune, si anume hote clasice, decorative si telescopice. Cel mai multe hote dispun si de iluminare cu led pentru a-ti oferi vizibilitate buna asupra zonei pe care gatesti.

Hotele decorative imbina utilul cu placutul si iti asigura o atmosfera armonioasa. Hotele claice sunt foarte eficinete si pot fi incorporate in mobile, astfel ca se vor integra perfect in bucataria ta. Hotele telescopice sunt extrem de usor de integrat atunci cand nu dispui de foarte mult spatiu.

Cele mai citite articole

Acestea au partea din fata mobila, si se pot incorpa in mobilier, astfel ca nu iti vor ocupa foarte mult spatiu. Daca ne referim la caracteristicile utile ale hotelor, in primul rand alege dupa timpul de functionare pe care aceasta il va avea.

Daca va fi folosita timp mai indelungat, atunci alege o hota cu doua motoare, puternica. Un alt aspect important sunt treptele de viteza, care pot fi de la unu la trei, in functie de asta setandu-se puterea de absorbtie a aburului. 

Cum se monteaza hota la bucatarie?

Fie ca este incorporate in mobila sau prinsa direct pe perete sau in tavan, trebuie sa tii cont de cateva aspect atunci cand iti montezi o hota. In primul rand trebuie sa ai o gaura penu tubulatura de evacuare. Aceasta se face in perete, folosind o masina de carotat.

La exterior se monteaza pe perete un filtru, care are rolul de a permite evacuarea dar si de a proteja spatiul de anumite insecte. Prinderea se poate face pe perete, in tavan sa in interiorul unui corp de mobilier. Este necesar sa stii ca hota se monteaza la o distanta de 60 pana la 75 cm fata de plita, pentru a beneficia de eficienta maxima a acesteia.   

Cele mai citite articole