Airsoft – cum functioneaza replicile?

Rolul pe care doresti sa il joci intr-un joc de airsoft iti va influenta decizia in alegerea armei dintr-un magazin de airsoft in Bucuresti. Fiecare are o functie foarte specifica, precum si niveluri diferite de performanta.

Prin urmare, iti vom prezenta cele trei tipuri principale de arme airsoft, astfel incat sa te poti orienta cat mai bine in alegerea ta.

Replici AEG

Replicile AEG, instalate mai ales pe pusti de asalt,  utilizeaza  un motor electric incorporat pentru a propulsa bilele. Acestea sunt alimentate de baterii reincarcabile.

De fiecare data cand apesi declansatorul, bateria furnizeaza energia necesara pentru alimentarea motorului electric. Acesta din urma actioneaza un grup de angrenaje impingand un ansamblu arc/piston. Cand ciclul de rotatie a vitezei este finalizat, pistonul este eliberat. Un volum de aer comprimat este astfel evacuat in directia canonului replicii pentru a impinge bila.

Replicile electrice au  o autonomie buna, mai mult sau mai putin lunga, in functie de puterea replicii si a bateriei. In general, cei care au acest mecanism sunt accesibile si necesita  foarte putina intretinere.

Cele mai citite articole

In plus, ai grija la bateriile destinate replicilor AEG, care pot  functiona defectuos, in special atunci cand temperaturile sunt prea scazute. Un alt aspect negativ, unele replici AEG au o lipsa de realism si au foarte putin recul, unele marci au corectat aceasta problema, cum ar fi BOLT sau BO Manufacture. 

Replici de gaze si CO2

Aceste replici functioneaza cu cartuse de gaz sau Co2 . De fiecare data cand apesi pe tragaci, ciocanul pistolului este eliberat. Acesta din urma loveste supapa de percutie a magaziei pentru a o deschide si a permite o anumita cantitate de gaz sa scape. Depinde de tine sa alegi modul de tragere, exista replici de pistoale airsoft „full auto” care necesita o singura presiune pe declansator pentru a elibera munitie pana la sfarsitul acestei actiuni. In plus, exista si replici semiautomate si vor necesita presiune pentru fiecare munitie, depinde de tine sa alegi cea care satisface cel mai bine asteptarile tale.

Utilizat in principal pentru  replicile de arme si rareori in replicile de asalt si pustile cu luneta, acest sistem ofera un mare sentiment de realism. Ai grija,  necesita mai multa atentie decat AEG-urile lor similare si sunt, de asemenea, mai scumpe, deoarece necesita o achizitie regulata de gaz, precum si de lubrifiant. In plus, replicile lungi sunt, de asemenea, deosebit de  sensibile la temperaturi scazute .

Replici cu arc

 O replica spring propulseaza bilele datorita unei presiuni exercitate de un volum de aer comprimat foarte repede de un piston. Armarea unei replici cu arc se face manual. Aceasta inseamna ca, inainte de fiecare lovitura, este necesar sa comprimi un arc si pistonul acestuia. 

In concluzie,  fiecare tip de replica are avantajele si dezavantajele sale pe care va trebui sa le adaptezi stilului tau de joc.

Cele mai citite articole