Acestea sunt cele mai importante 8 evenimente din viața unui om

Viața unui om este constituită din foarte multe momente, experiențe și evenimente care nu doar că îl ajută să se dezvolte dar îl și schimbă. În timp ce anume evenimente pot fi percepute ca fiind plăcute, altele în schimb pot fi stresante sau chiar dificile. 

    Percepțiile pe care le avem fiecare dintre noi, față de fiecare eveniment în parte, sunt diferite, iar acestea depind de la om la om. În timp ce pentru cineva nunta este un eveniment plin de bucurie, pentru altcineva acest eveniment poate fi un adevărat generator de stres, spre exemplu. 

    Totuși, aceste sunt cele mai importante evenimente din viața omului, care îl schimbă, indiferent de cum percepe el situația în sine. 

    Nașterea

    Atunci când vorbim despre acest eveniment ne referim înainte la nașterea persoanei pe acest pământ dar și la naștere, ca eveniment, în care o femeie devine mamă. Ambele variante implică un eveniment major care produce schimbări nu doar în viața persoanei, ci și a celorlalți. 

Botezul

Botezul este un alt eveniment, ce precede nașterea, iar micul om care s-a născut, primește foarte multe daruri divine și binecuvântare prin intermediul slujbei Botezului și al lucrurilor conținute în cutii trusou botez, care sunt obiecte simbolice care se folosesc în cadrul ceremoniei. 

Tot în cadrul acestui eveniment, copilul se alege și cu o pereche de părinți spirituali, ce îi vor fi alături, toată viața. 

Mersul la grădiniță, prima zi de școală

Abia atunci când devii părinte îți dai seama că acest lucru este un eveniment important pentru copilul tău. Acum el trăiește anumite emoții iar tu, o dată cu el. Aceste momente îl vor schimba, îl vor face să se dezvolte și să se îndrepte tot mai mult spre viața de adult. 

Examenul de capacitate/bacalaureat/admitere

Cu toate că unii copii s-ar putea să nu ia prea în serios aceste evenimente, de fapt ele sunt câteva dintre acele momente de cotitură din viața sa, care îl vor duce pe un drum nou.    

Ideal ar fi ca în aceste momente să îi fii alături și să îl lași pe el să își aleagă drumul, care consideră că îl va face fericit. 

Majoratul

Majoratul este evenimentul la care copilul devine adult și este deja considerat legal, un adult. Acum el simte libertatea dar este capabil și să își asume anumite decizii și responsabilități sau chiar consecințe. Tot la această vârstă el poate conduce un vehicul, ceea ce devine, un alt eveniment important în viața sa. 

Nunta

    Că e referim la cununia civilă, religioasă sau chiar la evenimentul în sine, nunta este cu siguranță un moment care schimbă din nou viziuni, paradigme și viața. Din acest moment, omul își asumă viața de familie și învață să trăiască alături de persoana iubită dar și să se organizeze ca o familie. 

    Nașterea copilului

    Fie că este femeie sau bărbat, pentru orice om nașterea propriului copil este un moment important care îi schimbă viața. Femeie trec prin mult mai multe schimbări, însă și bărbații experimentează foarte multe emoții, în această perioadă și ulterior. 

    Pensionarea

Un alt moment de cotitură în viața unui om este pensionarea. Aici el se poate simți inutil sau că viața lui se finalizează, deși, în realitate, această perioadă poate fi fructificată la maxim. 

Lasa un raspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.