credit

Pe fondul inflației crescute și a costurilor din ce în ce mai mari, poate fi destul de dificil să pui bani deoparte pentru ”zile negre”. Totuși, cu puțină organizare și adoptând o metodă potrivită, poți strânge lunar anumite sume de bani, pe care să te bazezi atunci când ai cel mai mult nevoie de acestea. Află cum poți economisi banii și ce alte opțiuni mai ai atunci când vine vorba despre grija acordată banilor tăi. 

Reducerea cheltuielilor

Dacă ai mai multe cheltuieli decât bani încasați, acesta poate fi un prim semn că ai nevoie de o limitare a cheltuielilor. Renunță la abonamentele mult prea costisitoare, cum ar fi cele pentru filme sau telefonie mobilă, sau alege pachete mai mici cu opțiuni reduse. În acest fel te vei putea bucura de funcționalitățile dorite, fără a plăti sume foarte mari de bani din bugetul tău.

Stabilește un buget

Bugetul casei tale ar trebui să fie realizat cu atenție, deoarece din el poți afla detalii importante cu privire la circuitul banilor în gospodăria ta. Creează un fișier în care să poți completa lunar încasările și cheltuielile, plățile neprevăzute, împrumuturile și datoriile.

Stabilirea bugetului te va ajuta să fii mai atent la banii tăi, pentru că simplul fapt de a pune pe ”hârtie” toate detaliile cu privire la finanțele tale te va responsabiliza și te va ajuta să fii mai atent la cheltuieli.

Alege un cont de economii

Cele mai citite articole

Pentru a fi sigur că strângi o sumă de bani în timp, poți opta pentru un cont de economii pe care să îl poți alimenta și la care să primești și o dobândă lunară. Dezavantajul este acela că dobânzile pe astfel de conturi de economii sunt mici, ca procent din sumele economisite, așa că deschiderea unui astfel de cont este o soluție pe termen lung. 

Profită de oferte și reduceri

Pentru a economisi, poți alege să cumperi anumite produse și servicii atunci când acestea au prețuri mai mici, în perioadele de reduceri. Unele magazine stabilesc perioade de reduceri în care poți cumpăra orice, de la articole vestimentare la electrocasnice sau de la produse de igienă la bijuterii.

Eficientizează consumurile

Unele cheltuieli afectează foarte mult bugetul unei gospodării, iar facturile la utilități fac parte din acest segment. Redu consumurile cu iluminatul atunci când nu ai nevoie de acesta, consumă mai puțină apă și redu excesele, pentru a putea economisi eficient.

Aceste opțiuni sunt foarte eficiente pentru a economisi lunar, astfel încât banii tăi să fie la adăpost. La nevoie, pentru situații urgente, îți poți spori economiile apelând la un împrumut rapid nebancar. Avantajele pe care le oferă acest sistem de creditare nu sunt puține, condițiile fiind flexibile iar creditele ușor de restituit.

Pentru a fi sigur că alegi cea mai bună soluție de creditare poți verifica ofertele brokerilor pe un comparator credite nevoi personale. Vei descoperi diferite tipuri de credite cu oferte avantajoase, care te vor ajuta să fluidizezi circuitul banilor tăi. Alege așadar inspirat și economisește lunar, pentru a avea un buget eficient pe care să te poți baza la nevoie.

Cele mai citite articole