5 întrebări și răspunsuri care vor răspunde la întrebarea: ai cu adevărat nevoie de un spațiu de birou pentru afaceri?

5 întrebări și răspunsuri care vor răspunde la întrebarea: ai cu adevărat nevoie de un spațiu de birou pentru afaceri?

Începuturile afacerilor tind să fie incitante, iar spațiul unde începe totul își adaugă și el farmecul. Este adesea o casă, o cafenea, un loc de muncă comun, pivniță, garaj. Alții abordează (sau foarte curând) închiriază sau chiar cumpără spații comerciale de birouri pentru a face startup-urile să arate de încredere.

Dar este un pas inteligent? Răspunsul depinde în funcție de mai mulți factori.

Deci, dacă te gândești să cauți spații de inchiriere birouri sector 2, pune-ți mai întâi aceste 5 întrebări:

Care sunt costurile?

Dacă te gândești să închiriezi birouri, probabil că te va interesa cel mai mult prețul pe metru pătrat pe lună. Acesta este angajamentul minim lunar.

Cu toate acestea, trebuie luate în considerare alte costuri:

  • asigurare pentru acoperirea activelor afacerii tale,
  • asigurare de răspundere,
  • stocuri,
  • Electronică,
  • mobilier și decorațiuni,
  • servicii (cum ar fi internet, electricitate, apă, eliminarea deșeurilor, serviciu de alarmă etc.),
  • taxe de întreținere care pot fi percepute de proprietarul proprietății sau de societatea de administrare.

Ideea este de a include aceste costuri în cheltuielile generale pentru a menține o marjă rezonabilă pentru produsul / serviciul tău.

Acest lucru este deosebit de important dacă tu crezi că vei avea nevoie de mai mult capital în viitorul apropiat.

Ce creștere a cheltuielilor și profitului aștepți?

Cele mai citite articole

Durata închirierii spațiilor de birouri private poate varia. Gândește-te la ceea ce te așteptați să crească.

La început, nu totul poate merge conform planului, dar probabil că vei angaja oameni. Dacă ești sigur că este necesar un spațiu nou, ia în considerare cu atenție cât spațiu vei avea nevoie. Nu vei dori să te blochezi într-un contract de leasing comercial cu zero spațiu de extindere.

Birourile vor adăuga valoare sau vor contribui la generarea de venituri?

Cu alte cuvinte, dacă cheltuielile nu contribuie la generarea de venituri, probabil că nu ai nevoie de ele. Modelul tău de afaceri va beneficia de spațiul privat? Se va îmbunătăți eficiența procedurilor de lucru, dinamica echipei sau experiența clientului?

Spațiile de birouri de inchiriat sector 6 pot inspira încredere și respect în ochii publicului, investitorilor și clienților, dar întreabă-te dacă acesta este un pas absolut necesar în această etapă. Ai nevoie de ele pentru a face o impresie bună sau pentru a-ți susține ego-ul?

Este importantă confidențialitatea pentru afacerea ta?

Fiecare companie are nevoie de un anumit nivel de confidențialitate. Acestea sunt, de exemplu, înregistrări ale clienților, apeluri telefonice și informații personale despre angajați etc.

Spațiile de birou permit, de asemenea, întâlniri private cu clienții, ceea ce le poate spori confortul, spre deosebire de întâlnirile într-un loc public. Dacă nu ai nevoie de un astfel de fundal, verifică dacă un mediu de lucru partajat, de exemplu, ar fi suficient.

Cum va afecta noul spațiu comun fluxurile de lucru existente?

Mutarea în spații de birouri private și aducerea echipei tale în spații comune va schimba dinamica colaborării membrilor echipei. De asemenea, va schimba modul în care angajații își desfășoară munca, modul în care comunică între ei, ceea ce nu este un lucru rău.

A avea o echipă sub un singur acoperiș aduce multe beneficii. Cu toate acestea, trebuie să iei în considerare în avans modul în care aceasta îți va afecta starea de bine și să planifici mutarea în consecință.

Cele mai citite articole