5 aspecte esențiale pe care să le ai în vedere când cumperi un apartament nou

5 aspecte esențiale pe care să le ai în vedere când cumperi un apartament nou

Achiziționarea unui apartament nou este o decizie majoră în viața oricui și necesită o analiză atentă și bine gândită. 

Cu atât de multe opțiuni disponibile pe piață, este important să știți exact ce căutați și să aveți în vedere diferitele aspecte care pot afecta viitorul dumneavoastră locativ. 

1. Localizarea

Localizarea este unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când cumpărați un apartament nou. Aceasta va afecta nu doar calitatea vieții dumneavoastră, ci și valoarea proprietății pe termen lung. Iată câteva aspecte de avut în vedere în legătură cu localizarea:

 • Accesibilitatea: Verificați cât de ușor puteți ajunge la locul de muncă, școală, magazine și alte facilități importante din zonă. Este important să aveți în vedere și transportul public și opțiunile de parcare.
 • Vecinătatea: Explorați zona din jurul apartamentului și verificați dacă există parcuri, spații verzi, magazine, restaurante și alte facilități care vă pot ușura viața de zi cu zi.
 • Siguranța: Verificați nivelul de siguranță din zonă, inclusiv ratele de criminalitate și prezența poliției locale. Siguranța este o preocupare majoră pentru majoritatea cumpărătorilor de apartamente.
 • Potențialul de creștere a valorii: Consultați istoricul prețurilor în zonă și evaluați tendințele pieței imobiliare. O localizare într-o zonă în dezvoltare ar putea duce la creșterea valorii proprietății în timp.
 • Planurile de dezvoltare a zonei: Verificați dacă există planuri de dezvoltare a zonei, cum ar fi construirea de noi infrastructuri sau dezvoltarea de zone comerciale. Acestea pot avea un impact semnificativ asupra valorii proprietății și calității vieții.

Dacă vă gândiți să faceți achiziții la periferia Bucureștiului, o zonă foarte bună ar putea fi Tunari. Sunt o mulțime de apartamente în Tunari, de top, care își așteaptă proprietarii

2. Bugetul

Stabilirea unui buget realist este esențială atunci când cumpărați un apartament nou. Înainte de a vă aventura în căutarea unui apartament, evaluați cu atenție resursele financiare disponibile și determinați cât de mult sunteți dispus să investiți în noua dvs. locuință. 

Acest buget ar trebui să includă nu numai prețul de achiziție al apartamentului, ci și alte costuri asociate, cum ar fi taxele legale, comisioanele pentru agenții imobiliari, costurile de întreținere și taxele de asociere a proprietarilor.

Cele mai citite articole

Asigurați-vă că nu vă depășiți bugetul, deoarece acest lucru ar putea duce la dificultăți financiare și stres inutil. De asemenea, luați în considerare costurile lunare recurente, cum ar fi impozitul pe proprietate, facturile pentru utilități și cheltuielile de întreținere a complexului rezidențial.

3. Tipul de apartament

Alegerea tipului de apartament este un alt aspect important. Apartamentele pot varia semnificativ în funcție de dimensiune, amenajare și dotări. Iată câteva aspecte de avut în vedere atunci când vă decideți asupra tipului de apartament:

 • Dimensiunea: Cât spațiu aveți nevoie? Luați în considerare numărul de camere, suprafața totală și configurația apartamentului pentru a vă asigura că se potrivește nevoilor dumneavoastră și familiei dumneavoastră.
 • Amenajarea: Verificați cum este dispus apartamentul și dacă acesta corespunde preferințelor dumneavoastră în ceea ce privește designul interior și fluxul funcțional.
 • Dotările: Luați în considerare dotările și finisajele incluse în prețul apartamentului. Acest lucru poate varia de la un complex la altul, deci asigurați-vă că veți obține ceea ce vă doriți.
 • Etajul: Decideți dacă preferați un apartament la etajele superioare sau inferioare ale clădirii. Etajul poate afecta vederea, nivelul de zgomot și accesibilitatea.
 • Orientarea: Verificați orientarea apartamentului și câtă lumină naturală primește. O orientare spre sud sau vest poate aduce mai multă lumină și căldură în locuință.

4. Calitatea construcției și dezvoltatorul

Calitatea construcției și reputația dezvoltatorului sunt esențiale atunci când cumpărați un apartament nou. Vă veți dori să investiți într-un apartament construit cu materiale de înaltă calitate și care respectă standardele de siguranță și construcție. Iată câteva aspecte de luat în considerare în acest sens:

 • Cercetarea dezvoltatorului: Investigarea istoricului dezvoltatorului este crucială. Căutați recenzii și păreri despre proiectele anterioare ale dezvoltatorului și verificați dacă există plângeri sau probleme legate de calitatea construcției.
 • Inspectarea apartamentului: Dacă este posibil, efectuați o inspecție detaliată a apartamentului înainte de a cumpăra. Verificați finisajele, instalațiile, structura și calitatea generală a construcției.
 • Garanția: Asigurați-vă că primiți o garanție valabilă pentru apartamentul dumneavoastră, care să acopere eventualele probleme sau defecte care ar putea apărea după achiziție.
 • Norme de construcție: Verificați dacă apartamentul respectă toate normele și reglementările de construcție locale și naționale. Acest lucru vă va oferi siguranța că locuința dumneavoastră este construită corect și în siguranță.

5. Facilitățile și costurile de întreținere

Complexurile rezidențiale noi pot oferi o serie de facilități și servicii pentru locatari, cum ar fi piscine, săli de fitness, spații de recreere și servicii de întreținere. Înainte de a cumpăra un apartament nou, luați în considerare următoarele aspecte legate de facilități:

 • Costurile de întreținere: Întrebați despre costurile lunare de întreținere ale complexului rezidențial. Asigurați-vă că aceste costuri sunt în concordanță cu bugetul dumneavoastră și că veți beneficia de facilitățile oferite.
 • Utilizarea facilităților: Decideți cât de mult vă veți folosi de facilitățile complexului. Dacă nu intenționați să utilizați anumite facilități, ar putea fi mai bine să căutați un apartament într-un complex cu costuri de întreținere mai scăzute.
 • Calitatea facilităților: Verificați calitatea și starea de întreținere a facilităților oferite. Acestea ar trebui să fie în concordanță cu standardele și așteptările dumneavoastră.
 • Servicii suplimentare: Aflați dacă complexul oferă și alte servicii, cum ar fi securitate 24/7 sau curățenie în comun. Acestea pot adăuga valoare locuinței dumneavoastră.

Achiziționarea unui apartament nou este o investiție semnificativă, iar luarea unei decizii informate este esențială pentru a vă asigura că veți găsi locuința potrivită pentru dumneavoastră. Localizarea, bugetul, tipul de apartament, calitatea construcției și facilitățile oferite sunt aspecte esențiale de luat în considerare în procesul de achiziție. 

Asigurați-vă că faceți cercetarea adecvată și consultați un specialist imobiliar pentru a vă ghida în luarea celei mai bune decizii pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră.

Cele mai citite articole