10 motive pentru a alege usi glisante de sticla

10 motive pentru a alege usi glisante de sticla

Alegerea unor usi glisante de sticla pentru locuinta ta poate fi o miscare inteligenta, datorita numeroaselor avantaje date de design si functionalitate. Iata cele mai importante dintre ele:

1. Eficienta energetica

Usile glisante pot izola eficient camerele din casa ta, ceea ce face ca locuinta sa se pastreze calda iarna si rece vara. Usile glisante dotate cu garnituri din compozit ofera o izolare termica optima – actionand eficient ca o bariera meteorologica si fonica si pastreaza praful, curentul si ploaia in afara casei.

2. Priveliste

Usile glisante de sticla creeaza o trecere aproape insesizabila intre interiorul si exteriorul casei tale. Deoarece aceste usi sunt compuse din geamuri mari de sticla, acestea ofera o priveliste impresionanta pe tot parcursul anului, spre peisajul din gradina si chiar mai departe, o priveliste panoramica.

3. Siguranta

In trecut, usile glisante de sticla erau percepute ca fiind riscante, pentru ca nu erau realizate din sticla securizata. Astazi, insa, lucrurile s-au schimbat, proprietarii de case pot obtine acum usi glisante cu un geam securizat rezistent la lovituri.

4. Securitate

Securitatea este un aspect important atunci cand investesti in usi glisante. Proprietarii de locuinte ar trebui sa caute usi glisante cu garnituri incorporate, si elemente care asigura o inchidere sigura. Asta daca va hotarati sa instalati astfel de usi la exterior, spre terasa sau la piscina.

5. Economisiti spatiu

Usile glisante de sticla functioneaza fara balamale – pur si simplu aluneca de-a lungul unei sine in loc sa se deschida in interior sau spre exterior. Asta inseamna ca nu este necesar niciun spatiu suplimentar in preajma lor, ca in cazul usilor clasice.

Cele mai citite articole

6. Lumina naturala

Usile glisante au geamuri mari de sticla care se intind de sus si pana jos, pe toata suprafata usii. Acest design maximizeaza patrunderea luminii naturale in incapere, asigurandu-va ca va puteti bucura de interioare aerisite pe tot parcursul zilei.

7. Acces facil

Usile glisante se misca usor pe sinele lor – pentru a deschide aceste usi, trebuie sa le impingeti usor intr-o parte si acestea vor aluneca rapid. Acest lucru ofera acces facil la zonele exterioare, ceea ce este util mai ales in lunile calduroase de vara.

8. Ecologice

Unele usi glisante au parti componente ecologice. De exemplu, proprietarii de case isi pot instala usi glisante din lemn, care este un material regenerabil, durabil si actioneaza ca un bun izolator.

9. Perfecte pentru parintii cu copii mici

Usile glisante de sticla reprezinta un avantaj pentru parinti, acestea oferind vederi nerestrictionate asupra zonelor exterioare ale casei dvs., permitandu-le parintilor sa isi supravegheze usor copiii.

In plus, puteti alege usi cu geamuri care ofera diverse avantaje practice, cum ar fi reducerea cu 98% a razelor ultraviolete daunatoare.

Izolatia corecta a geamurilor poate preveni pierderea de energie, precum si sa asigure o izolare acustica mai buna si poate reduce inghetul si condensul pe suprafata geamului.

10. Stil

Instalarea usilor glisante de sticla dau eleganta oricarei case. Astfel de usi se pot potrivi cu majoritatea stilurilor arhitecturale, fiind incredibil de practice.

Cele mai citite articole